Başvurular e-Devlet'ten! Tüm Öğrencilere 1420 TL Yardım Parası Veriliyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvurular e-Devlet'ten! Tüm Öğrencilere 1420 TL Yardım Parası Veriliyor!

Yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala çocuğu okula giden aileler SED, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen para yardımlarını yakından takip ediyor. 

Ekonomi 3 Ağu 2022 16:09 0
Başvurular e-Devlet'ten! Tüm Öğrencilere 1420 TL Yardım Parası Veriliyor!

Yeni eğitim öğretim yılına kısa bir süre kala çocuğu okula giden aileler SED, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen para yardımlarını yakından takip ediyor. 

Çocuğu okula giden ailelere destek olmak amacıyla verilen para yardımından pek çok öğrenci yararlanıyor. İşte, öğrenciye yardım parası için başvuru detayları...

SüperHaber'in haberine göre; Öğrencilere her sene olduğu gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılında da para yardımları gerçekleştiriliyor. SED, Kaymakamlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen para yardımları aileler ve öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor.Devlet tarafından gerçekleştirilen şartlı eğitim yardımı SED olarak bilinir. Eğitim gören çocuklara verilen SED yardımları her sene Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından hesaplara yatırılmaktadır. 2022 yılında okuyan çocuklara verilen SED yardımı 1300 liradır.

Eğitim gören çocuklara devlet tarafından sağlanan para yardımları sadece burs, kaymakamlık yardımı, SED yardımı ve KYK bursu ile sınırlı kalmayıp; Vakıflar, Dernekler, iş insanları ve holding sahipleri tarafından da verilmektedir.

ÖĞRENCİ PARA YARDIMI NEDİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler tarafından maddi durumu elverişsiz ailelere verilen eğitim desteği ödemeleri her yıl gerçekleştirilmektedir. Öğrencilere verilen bu para yardımları aylık veya 2 aylık olarak ödenmektedir. Devlet tarafından gerçekleştirilen eğitim yardımları; kırtasiye yardımı, şartlı eğitim yardımı, barınma yardımı, kıyafet yardımı, kitap yardımı ve barınma yardımı olarak verilmektedir.

PARA YARDIMI NASIL ALINIR?

Okuyan öğrenciye her sene verilen eğitim yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Öğrenci yardımı parası almak için bulunduğunuz il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat müracaat etmeniz gerekmektedir.

Maddi durumu elverişsiz olan ailelere verilen Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı eğitim hayatına devam eden ilkokul, ortaokul, ortaokul ve üniversite öğrencilerine gerekli koşulları sağlamaları halinde verilmektedir.

ÖĞRENCİ PARA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kaymakamlık binalarında yer alan Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile verilen yardımlardan yararlanmak için ailelerin bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ailenin eğitim yardımı talebi için kimlikleri ile beraber gelmeleri lazımdır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelmeden önce aşağıda yazılı belgeleri yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

-Hem sizin hem öğrencilerin kimlik kartları
-Sağlık raporu
-Öğrenci belgesi
-Hane yaşayan herkesin kimlik fotokopisi
-Fakirlik kağıdı
-Ev kira ise kira sözleşmesi

Yukarıda yazılı olan belgeler ile başvurduktan sonra başvurusu kabul edilen öğrencilere 1300 lira yardım parası 1 yıl süresince PTT şubelerinden çekilebilmektedir.

E-DEVLET BAŞVURUSU VAR MI?

Öğrenci yardım parası başvuru işlemleri E-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Eğitim yardımı talebi E-Devlet sistemi üzerinden sadece şehit/gazi ve vazife malullerine yapılmaktadır. 1 defa verilen bu yardıma başvuruda bulunmak için;

-E-Devlet giriş yapınız
-Arama kısmına Eğitim Öğretim Yardım Talebi yazın
-Açılan sayfada kimlik bilgilerini göreceksiniz
-Talep türünü seçiniz
-Talep türünü seçtikten sonra Başvur linkine tıklayınız

Yardım talebinizi onaylandığında ilköğretim için 1181 TL, lise için 1300 TL Üniversite öğrencileri için ise 1420 TL olarak yardım yapılacaktır.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç