Başvurular Başlıyor!TOKİ Yeni Evlenecek Gençlere 30.000 Bin Konut Yapacak 2022! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvurular Başlıyor!TOKİ Yeni Evlenecek Gençlere 30.000 Bin Konut Yapacak 2022! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri!

TOKİ'den yeni evleneceklere müjde! TOKİ 150.000 konut projesiyle yeni evlilik yapacak olanlara da kontenjanda yer vereceğini açıkladı.

TOKİ Başvuru 9 Ağu 2022 17:09 1
Başvurular Başlıyor!TOKİ Yeni Evlenecek Gençlere 30.000 Bin Konut Yapacak 2022! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri!

TOKİ'den yeni evleneceklere müjde! TOKİ 150.000 konut projesiyle yeni evlilik yapacak olanlara da kontenjanda yer vereceğini açıkladı. Yeni evlenecek olanlar ucuz bir şekilde konuta sahip olabilecek.İşte detaylar...

Heyecanla beklenen sosyal konut projesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut programı diye adlandırılan projeye sayılı günler kaldı.Eylül ayının ilk haftasınnda Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm detayları ile açıklayacağı dev sosyal konut projesi dahilinde hiç evi olmayan kişilere konut, arsa ve işyeri 20 sene vade ile aynı zamanda uygun taksitler ile satışa sunulacak.

YÜZDE 20'Sİ GENÇLERE AYRILACAK

Düşük ve orta gelirli ailelerin yanı sıra emekliler, şehit ve gazi yakınları ile birlikte gençler ve yeni evlenecekler kişiler de ayrı kota içinde değerlendirmeye alınacak. Sabah’tan Seda Tabak’ın haberine göre; gelen yoğun talep ile toplam konut sayısının % 20'si genç vatandaşlara ayrıldı.

20 YIL VADELİ SEÇENEĞİ VAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eli ile yürütülecek olan proje kapsamında 81 ilde küçük ve orta sınıf işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Vatandaşa kira ödüyormuş gibi işyeri sahibi olması için 20 yıl vadeli ödeme koşulu hedefler arasında.

EVİ OLMAYAN KİŞİLER ALACAK

Hiç evi olmayan kişilerin kullanımına açılacak olan Hazine arazilerini aynı şekilde vatandaşın kendi için konut yapması sebebi ile uygun kriterlerde uzun zamanlı ödeme koşulları ile satışa sunulacak. Vatandaş ise tek parselde kendi evini inşa edecek veya talep örgütlenmesiyle daha büyük parseller satın alabilecek. İsteyenler kişiler ise müteahhitler ile anlaşacak.

BAKAN KURUM AÇIKLADI

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, önceki gün resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "İlk defa sosyal konut projesinde gençlerimize kontenjan ayıracağız. Bu şekilde inşallah projelerin sayısını ve miktarını artıracağız.

Genç kardeşlerimiz, hayata güven ile atılacağı, evlenecek kişilerin inşallah ev sahibi olabileceği bir kontenjanı gençlerimize sunacağız. Konutlarımız genç kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL KONUT BAŞVURULARI BAŞLIYOR

TOKİ konut kampanyası ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut başvurusunun Eylül ayının başında başlayacağını söyledi. Başvuru başladığında finans7.com olarak takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evlenemiyoruz ki para yok ev yok doğru düzgün iş yok aldığımız maaşla anca geçiniyoruz nasıl evlenelim