BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI: Almanya 80 Bin Sağlık Personeli ve İşçi Alımı Yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI: Almanya 80 Bin Sağlık Personeli ve İşçi Alımı Yapacak

Almanya'da vasıflı vasıfsız işçi alımı için son dakika açıklaması geldi. Açıklamada alım tarihine yer verildi.

Dünya 11 Mayıs 2022 13:19 13
BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI: Almanya 80 Bin Sağlık Personeli ve İşçi Alımı Yapacak

Son dakika : Almanya 80 bin sağlık personeli ve işçi ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Koronavirüs sürecinde sağlık kuruluşlarında hemşire ve sağlık işçisi kadrosunda ciddi sıkıntı çektiklerini açıklayan Almanya, 80 binden fazla hemşire ve sağlık işçisine ihtiyaç olduğunu duyurdu. Konu ile ilgili Almanya Hastaneler Derneği Başkanı Gerald Gass bir açıklama yaptı ve hastanelerin yoğun bakım üniteleri dahil olmak üzere 360 bin hemşireleri olduğunu ve bunu arttırmayı planladıklaırnı söyledi.  Hemşirenin yanı sıra işçi 

TARİH VERİLDİ

Hastaneler Derneği Başkanı Gerald Gass yaptığı açıklamada  "Hastanelerin yoğun bakım üniteleri de dahil olmak üzere 360 bin hemşire sayısını artırmak istiyoruz" dedi ve  işçi alımlarının da yapılacağını söyledi.

Gass açıklamasında düzenlemenin yasal çerçevede yapılacağı, yasanın yaz tatilinde hazırlanacağını ve alımların yaz aylarının sonunda yapılacağını söyledi.

BAŞVURU TARİHİ

Söz konusu yasa tasarısının Ağustos ayında Almanya Parlamentosunda olacağı ve kabul edilmesinin ardından personel alımı için yurt dışından başvuruların alınacağı öğrenildi. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

ndroid için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

ALMANYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Almanya'da asgari ücret şu anda saatlik 9.82 Euro. Haftada 5 gün 8'er saatten 40 saat çalışan biri haftalık 392 Euro para kazanır. Ancak bu ücret 1 Temmuz 2022'de zamlanıyor. Yeni asgari ücret saatlik 10.45 Euro'ya yükseliyor. Bunda da haftalık 5 gün 8'er saat çalışan kişi 418 Euro para kazanır. Son gelen haberlere göre yüksek enflasyon sonrası Almanya'nın asgari ücrete bir daha zam yapacağı, 1 Ekim 2022 'den sonra 12 Euro olacağı öğrenildi. 

12 Euro olması durumunda haftada 40 saat çalışan biri 480 Euro kazanır. 

Güncel kura göre;

392 Euro:  6 bin 354 lira 32 kuruş.

418 Euro: 6 bin 775 TL 78 kuruş. 

480 Euro: 7 bin 780 TL 80 kuruş.

Yaz aylarında yürürlüğe girecek yasadan sonra işçilerin sene sonunda alınması bekleniyor. Yani saatlik 12 Euro ile en az işe başlayacaklar. Hemşire ile diğer vasıflı personellere ise ayda 3 bin Euro'dan fazla maaş verilmektedir.

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Oto Boya Ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Oksijenli kesim ustası, Kaynak ustası, ve aynı Zamanda ızgara kebap ve döner ustasıyım.. ilgililere duyurulur...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nerden basvuru yapiliyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şu tesisati, boyacilik ,temizlik her meslek var bende Almanya alsa varya hayatım kurtulurdu😊
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Almanya'ya tır şöför