Başvuru İnternetten: İŞKUR İş Arayanlara Günlük 160 TL Veriyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuru İnternetten: İŞKUR İş Arayanlara Günlük 160 TL Veriyor

İŞKUR üzerinden yayımlanan son dakika açıklamasında iş arayanlar için kursların açıldığı ve kurslarda işsizlere günlük 163 lira verileceği açıklandı.

İŞKUR İlanları 9 Tem 2022 13:41 0
Başvuru İnternetten: İŞKUR İş Arayanlara Günlük 160 TL Veriyor

Son dakika haberi: İŞKUR birçok şehirde iş arayanlara 163 lira günlük yevmniye ile iş.

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yayımlanan işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kurslarının detaylarına baktığımızda birçok şehirde iş arayan gençlere işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları kapsamında günlük yevmiyeli kurs verileceği açıklandı.

İŞKUR tarafından sağlanan işbaşı ve mesleki eğitim kurslarına başvurular bayram süresince de devam ediyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımıza söz konusu ilanların detaylarına yer verdik.

İŞBAŞI VE MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI NEDİR?

İŞKUR resmi sayfasında işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim programları düzenlenmektedir." 

Söz konusu kurslara katılanlar hem meslek öğreniyor hem de meslek öğrendiği süreçte para kazanıyor. 

İŞKUR'A KAYITLI İŞSİZLER BAŞVURU YAPABİLİR

Söz konusu ilanlara İŞKUR'a kayıtlı işsiz vatandaşlar başvuru yapabiliyor. Kayıtlı işsiz olmayan vatandaşların ise kayıt yaptırdıktan sonra başvurusunu yapabileceği açıklandı. Kayıt yaptırma işlemi  ise internet üzerinden yapılabiliyor. Adaylar İŞKUR üzerinden İŞKUR'a kayıt yaptırdıktan sonra söz konusu kurslara başvuru yapabiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları şu şekilde:

- İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

- 15 yaşını tamamlamış olmak,

- İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

- Emekli olmamak,

- Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

- Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,

- Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

VERİLECEK MAAŞ

Kursa alınacak personellere verilecek günlük ödeme ile ilgili, " İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 163,59 TL, öğrencilere 122,69 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 81,80 TL," denildi.  Bunun yanı sıra personellerin GSS primleri de devlet tarafındna ödenir. Geleceğin meslekleri grubundaki kurslara katılanlara ise günlük ücret ödemesi 179,95 TL olarak açıklandı. 

İLANLAR

İlanlar ise şu şekilde sıralanıyor:

BAŞVURU ADIMLARI

İŞKUR üzerinden yapılabilecek başvurularda adımlar şu şekilde:

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada İŞ ARAYAN yazan kısımdan giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda karşınıza çıkan ekranda ÖZGEÇMİŞ yazan kısma tıklayın.

Daha sonra karşınıza çıkan aşağıdaki ekranda iş arama statüsünü değiştirerek AKTİF İŞ ARIYORUM olarak güncelleyin. Burada aktif iş arıyorum olarak yazmıyorsa işsiz olarak görünmüyorsunuz demektir.

Bu kısmı aktife aldıktan sonra ana sayfaya gitmeniz gerekmektedir. Ana sayfada üst menüde ONLİNE İŞLEMLER kısmını göreceksiniz. Yukarıda bulunan bu kısma tıkladığınızda karşınıza çıkan menüde KURS kısmına tıklayarak ilanlara gidebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Diğer illere de ilanlar gelecek. İlanlar yayınlandıkça finans7.com olarak takipçilerimize haber vereceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç