Başvuru İçin Tek Şart Açıklandı: İskoçya, Bu Adada Yaşayacaklara 1 Milyon 30 Bin TL Verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuru İçin Tek Şart Açıklandı: İskoçya, Bu Adada Yaşayacaklara 1 Milyon 30 Bin TL Verecek

İskoçya Hükümeti, bir adaya yerleşecek kişilere 50 bin Sterlin destek vereceğini açıkladı. İşte başvuru için tek şart.

Dünya 26 Mayıs 2022 21:30 18
Başvuru İçin Tek Şart Açıklandı: İskoçya, Bu Adada Yaşayacaklara 1 Milyon 30 Bin TL Verecek

Konut fiyatlarının yükselişine bir ülkeden çözüm: Vatandaşları ve vatandaşı olmayanlardan adada yaşamayı kabul edenlere 50 bin Sterlin, TL karşılığı ile 1 milyon 29 bin TL para ödemesi yapılacak.

İskoçya hükümeti tarafından yapılan son dakika açıklamasında, devlete ait olan adaları nüfuslarını yükseltmek , adada yaşayan vatandaş sayısını arttırmak için daha önce eşi benzeri görülmemiş bir teklif hazırlandığına yer verildi. 

İskoçya Hükümeti tarafındna hazırlanan teklifte bir adada yaşamayı kabul eden İskoç vatandaşlar ile diğer ülke vatandaşlarına para ödemesi yapılacağı duyuruldu. ülke basınından alınan haberlere göre Iona, Great Bernara, Great, Jura, Unst ve Rum ile Cumbrae adlı adalarda ev yapacak, burada iş kurmak isteyen, ev satın alacak kişilere 50 bin Sterlin vereceğini açıkladı.

Söz konusu adalarda yaşamak isteyenler için başvuruların başladığına yer verildi. 

VATANDAŞLIK ZORUNLU DEĞİL: YURT DIŞINDNA DA BAŞVURU OLUR

İskoçya hükümeti tarafından yapılan açıklamada söz konusu proje için başvuruların başladığına yer verilirken İskoçya vatadaşı olmamanın başvuruya engel olmadığına, diğer ülke vatandaşlarının da buna başvuru yapabileceğine yer verildi. 

Bu karar sonrası ülkede muhalefet, söz konusu plan ile nüfus sıkıntısı olacağı, uzun vadede nüfustaki sıkıntılara yardımcı olmayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası adalardaki evlerin fiyatlarının daha da artacağı da açıklandı.

TEK ŞART

Söz konusu kampanya için tek şart var. O da adaya yerleştirkten sonra burayı terk etmemek. Başvuruların başladığı söz konusu destekde ödemelerin taşınanlara önümüzdeki aydan itibaren verileceği öğrenildi. 

50 BİN STERLİN'DEN SONRA TEŞVİK DE VERİLECEK

50 bin Sterlin destek ödemesinden sonra adada iş kuracaklara devlet teşviklerinin de verileceği , farklı başlıklar altında destek ödemeleri yapılacağına da yer verildi.

Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
başvuru linki varmı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
başvuru linki var mı?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru linki bende var atabilirim ama ücretli çünkü bende üçrek ödedim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru nasıl ve ne zaman olacak
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Başvuru nasıl olacak