Başvuru Ekranı Açıldı: e-Devlet Üzerinden Başvuru Yapan Öğrencilere 1.611 TL Ödeme Yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuru Ekranı Açıldı: e-Devlet Üzerinden Başvuru Yapan Öğrencilere 1.611 TL Ödeme Yapılacak

Devlet öğrenciler için harekete geçti, destek ödemesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Ekonomi 17 Ekim 2022 17:37 1
Başvuru Ekranı Açıldı: e-Devlet Üzerinden Başvuru Yapan Öğrencilere 1.611 TL Ödeme Yapılacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından öğrencilere destek ödemesi yapılacak. 

Okulların açılması ile birlikte öğrencilerin eğitim masraflarını karşılayabilmeleri için devlet tarafından 1.611 TL destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Ancak sadece ebeveynlerin başvuru yapabileceği kaydedildi. Peki başvuru şartları neler, kimler faydalanabilir? 

ÖDEME AİLE BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILIYOR

Yardım başvurusu yapanların, ödemelerin yatıp yatmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yapılmaktadır. 

1611 TL DEVLET DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

Derya Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yardımın yapacağını açıkladı ve para yatırma işlemlerinin başladığını vurguladı. Bu yardımları almak isteyenlerin e-devlet aracılığıyla başvurmaları gerek. İlk olarak e-devlet şifrenizle sisteme giriş yapın. Daha sonrasında yönlendirme için bakanlığın sayfasına gidiniz. Karşınızda beliren seçenekler arasından sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvuru bölümüne tıklayınız. Sağ üstte beliren yeni başrol bölümüne tıklayınız. Karşınızda beliren kayıt formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurun ve formu onaylayın.

ÖDEME PTT İLE YAPILACAK

Ödemeler PTT üzerinden yapılacaktır. Bu proje kapsamında özellikle ilkokul, ortaokul ve üniversite öğrencileri için hak edenlerin hesaplarına 1.611 TL yatırılacak. Başvurunu yaptıktan sonra PTT'ye giderek ödemeyi kontol edebilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
genel olarak deyilmi