Başvuru e Devlet'ten: Milyonlarca Kişiye Bayram Harçlığı Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuru e Devlet'ten: Milyonlarca Kişiye Bayram Harçlığı Verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bayram harçlığı müjdesi geldi. Yeni yardım paketi ile ihtiyacı olanlara bayramdan önce para verilecek.

Son Dakika 7 Haz 2022 15:03 19
Başvuru e Devlet'ten: Milyonlarca Kişiye Bayram Harçlığı Verilecek

Son dakika haberi: Bayram harçlığı müjdesi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası detaylar belli oldu. Yapılan açıklamada bayramdan önce vatandaşların hesaplarına para yatırılacağına yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

Dün kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara bayram harçlığı verileceği müjdesini verdi. Bayramdan önce hesaplara para yatırılacağı ve bu ödemelerin 1 yıl boyunca devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan , şunları söyledi:

"Bir müjde de sosyal yardımlar konusunda vermek istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 98 milyar liralık sosyal yardımla ihtiyaç duyan her vatandaşımızın yanında olmuş durumdayız. Bu yıl sosyal yardım bütçemiiz ek programlarla daha da güçlendiriyoruz. Amacımız gelişen ve büyüyen Türkiye'nin refahının tüm kesimler ile paylaşılmasını sağlamaktır. Bu kapsamda Türkiye Aile Desteği Programı ile ekonomik olarak dezavantajlı, ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye alıyoruz. Vatandaşlarımız bu yeni pakete hem elektronik devlet hem de sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden Haziran ayının 3'üncü haftasından itibaren başvurabilecektir.

Bir yıl boyunca sürecek ödemelerin ilki de Kurban Bayramı öncesi yapılacaktır. Türkiye Aile Desteği Programının ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında Milli Eğiitm Bakanlığına bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için de bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son 1 yılda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yardımlarındna faydalanan aileler, herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecek. Anaokulu, ana sınıfı yardım programının hayırlı olmasını diliyorum."

BAYRAM HARÇLIĞI GELİYOR

Söz konusu harçlık için başvurular Haziran ayının 3'üncü haftasında başlayacak. Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru ekranı açıldığı anda bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

KİMLERE VERİLECEK?

Açıklamaya bakacak olursak maddi durumu kötü ve sosyal yardım alamayan vatandaşlara yardım yapılacağı açıklandı. Sizce bayram harçlığı kimlere verilmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
yardıma muhtac her aile için verilmeli bu tür yardımlar herşey pahalı her gün zam zam üstüne geliyor eskide 5 kişilik bir ailenin mutfak gideri 500 /600 teleyken şimdi 2000/3000 teleyi aşıyor
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Sosyal yardım alan herkese verilmeli
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Sosyal yardım alan herkese verilmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben esnafım sürekli her malzemeye zam geldiği için şuan boş dukkanda oturuyorum müşteriye fiyat verdiğimde çok diyor büyük iş adamlarinin desteklendiği gibi Kobiler desteklenmiyor zengin daha zengin olurken bizde bir adamın ağzından çıkacak 1 2 bin lirayı gozluyoruz bayram harçlığı vermek bu ülkeyi bugün kurtarır yarın para bittiğinde yine beklenti içinde oluruz acilen ekonomiye müdahale ederek gerekiyorsa herşeye sıfırdan başlamak lazım şu gün dolar 17 lira daha nereye gidecek kim bilir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
8 nüfuslu bir aile SGK görünüyor diye hiçbir yardım alamıyorum Lütfen bunu da göz önünde bulundurun her şey çok pahalı