Başvuru e Devlet'ten Başladı: TOKİ'den 1047 TL Taksitle Ucuza Konut
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuru e Devlet'ten Başladı: TOKİ'den 1047 TL Taksitle Ucuza Konut

TOKİ'den 4 şehirde ucuza konut açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında konutların başvurusunun e devlet üzerinden başladığına yer verildi.

Emlak 27 Mayıs 2022 18:26 1
Başvuru e Devlet'ten Başladı: TOKİ'den 1047 TL Taksitle Ucuza Konut

TOKİ'den 4 şehirde ucuza ev satışı başladı.

TOKİ, 150 bin sosyal konuta kısa süre kala yeni evleri satışa sunduğunu açıkladı. Yyaımlanan listede 4 şehirde yeni konutların yapıldığı ve satışların başladığına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda satışa sunulan konutların listesine ve fiyatlarına yer verdik.

81 ŞEHİRDE TOKİ UCUZA 150 BİN SOSYAL KONUT YAPACAK

TOKİ , Türkiye genelinde 150 bin sosyal konut yapacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , 81 şehirde ucuza konut yapılacağını , konutlar için açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan tarafından yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ağustos ayında söz konusu açıklamayı yapacak ve başvurular Eylül ayında başlayacak. Başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),
  • Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit
  • Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 10.000 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 10.000  TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 11.500 TL olarak uygulanmaktadır.),
  • Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuru yapması gerekmektedir.

TOKİ'NİN GÜNCEL SATIŞTAKİ EVLERİ

TOKİ konut kampanyasında aşağıdaki illerde konut yapıldığını ve satışların başladığına yer verildi. İşte liste:

EV FİYATLARI

Yayımlanan 4 şehirdeki konutların fiyatlarına baktığımızda en ucusunun Malatya'da satışa sunulduğu görüldü. 209 bin , 233 bin , 255 bin ve 380 bin TL fiyatlarla satışa sunulan evler için başvurular alınmaya başladı. 

20 BİN LİRA PEŞİNAT

TOKİ'nin satıştaki evlerine baktığımızda 209 bin liralık ev için 20 bin 955 lira peşinat ödeneceği, kalan paranın ise 1047 TL taksitle ödeneceğine yer verildi. 

Fiyatı 384 bin TL olan evin peşinatı 38 bin 431 TL. Kalan para ise 1921 lira taksitle ödenebileceğine yer verildi. 

589 bin liralık ev için peşinat 58 bin 937 TL peşinat ödenecek. Kalan para ise 2 bin 946 TL taksitle geri ödenecek. 

BAŞVURU BİLGİLERİ

TOKİ başvurusu yapacakların internet üzerinden, e devlet kapısından başvurusunu yapması gerekmektedir.  Başvurular aşağıdaki linkten yapılmaktadır.

Konut başvurusunu yukarıdaki linkten e devlet kapısı üzerinden alınmaktadır.

DİĞER İLLERE DE KONUT YAPILACAK

Bu illerin yanı sıra diğer illere de konut yapılacak ve ucuza satışa sunulacak. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı indirin.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Aylık gelir on bini aşmayacakmış bir evde iki kişi çalışmadan nasıl geçinilecek iki kişi çalışanın geliri on bini zaten aşar