Başvuran 17500 Kişinin Adli Sicil Kaydı Silindi: İşte e Devlet Adli Sicil Kaydı Silme Başvuru Ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başvuran 17500 Kişinin Adli Sicil Kaydı Silindi: İşte e Devlet Adli Sicil Kaydı Silme Başvuru Ekranı

Adli sicil kaydını silmek isteyen vatandaşların yoğun başvurusu sonrası 17500 kişinin adli sicil kaydı silindi.

Yaşam 12 Ekim 2022 18:57 0
Başvuran 17500 Kişinin Adli Sicil Kaydı Silindi: İşte e Devlet Adli Sicil Kaydı Silme Başvuru Ekranı

17 bin 500 kişinin sabıka kaydı silindi: İşte e devlet başvurusu.

E Devlet kapısı üzerinden adli sicil kaydı silme ve düzeltme başvuruları devam ediyor. Geçen aylarda konu ile ilgili açıklama yapan ADalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne gelinerek yapılan adli sicil kaydı düzeltme ve silme işleminin ardındna e devlet kapısı üzerinden alınacağını söyledi.

Bu açıklama sonrası kısa sürede yüz bindne fazla kişi adli sicil kaydını sildirmek ve düzeltmek için başvuru yaptı. Toplamda 159 bin 60 kişi e devlet üzerinden başvuru yaptı. Alınan başvurular Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bünyesindeki komisyon tarafından inceleniyor ve düzeltmeler , silme işlemleri yapılıyor.

17 BİN 500 KİŞİNİN SİLİNDİ

Gelen son dakika bilgilerine göre 17 bin 500 kişinin bu başvuru kapsamında adli siciil kayıtları silindi. Bu kişilerin başka herhangi bir başvuruya gerek kalmadan başvuruların silineceği bildirildi. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Adli sicil kaydının silinmesi için e devlet mobil uygulamasını indirmeli ya da turkiye.gov.tr adresine gitmelisiniz. E Devlet kapısına gittikten sonra aşağıdaki resimde gösterildiği gibi arama kısmına adli sicil yazdığınızda sonuç karşınıza çıkacaktır. Bu sonuca tıklayarak adli sicil kaydı silme başvurusu yapabilirsiniz.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden , mahkum haberlerinden, infaz düzenlemesi haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç