Başörtüsünün Referanduma Gitmesi İçin Kaç Vekilin Oyu Gerekiyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başörtüsünün Referanduma Gitmesi İçin Kaç Vekilin Oyu Gerekiyor?

Başörtüsü konusunun referanduma gitmesi için kaç vekilin oyu gerekiyor? İşte TBMM Başkanı Şentop'un açıklaması.

Siyaset 25 Ekim 2022 16:46 0
Başörtüsünün Referanduma Gitmesi İçin Kaç Vekilin Oyu Gerekiyor?

Başörtüsünün referanduma gitmesi için kaç vekilin oyu gerekiyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop bir açıklama yaptı. Şentop yaptığı açıklamada başörtüsüne anayasal güvence ile ilgili açıklama yaptı. Şentop açıklamasında böyle bir konunun milletin tasvibine sunulması ve milletin bu konudaki görüşü ile tescil olunması konusunun siyasi bir karar olduğunu söyledi.

Uluslararası Kırım Platformu I. Parlamenter Zirvesi'ne katılan ve burada açıklamalarda bulunan Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başrötüsü ile ilgili yaptığı referanduma götürelim parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim kararı millet versin açıklamasını değerlendirdi. Şentop yaptığı açıklamada Başörtüsü serbestliğini güçlü şekilde teminat altına almanın icap ettiğini söyledi ve "Kanunla serbestliği düzenlediğiniz zaman, bunun kanunla yasaklanabileceğini de ortaya koymuş oluyorsunuz. Çünkü bunu, kanundan kaynaklanan bir hakka dönüştürmüş oluyorsunuz. Bu açıdan bunu daha güçlü bir teminata kavuşturmak bir anayasa değişikliğiyle düşünülebilir." dedi.

Şentop açıklamasının devamında , Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan 600 vekilden 360 ile 400 arasında onay çıkması durumunda anayasa değişikliği için mecburen referanduma gidileceğini söyledi. Eğer oy verecek vekil sayısı 400'ü geçerse konunun referanduma gitmesi ihtiyaidir. 400'ü aşması durumunda istenilmesi durumunda referandum yapılmaz. İstenirse yapılır. Bu konuda karar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirindedir. Şentop açıklamasında, "Böyle bir konunun milletin tasvibine sunulması ve milletin bu konudaki görüşüyle tescil olunması konusu siyasi bir karadır." dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç