Başörtülü Kadından CHP ve Kılıçdaroğlu'na Başörtüsü Yasağının Kaldırılması Teşekkürü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Başörtülü Kadından CHP ve Kılıçdaroğlu'na Başörtüsü Yasağının Kaldırılması Teşekkürü

CHP'ye üye olan başörtülü bir kadın, başörtüsü yasağının kaldırılması nedeniyle Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye teşekkür etti.

Siyaset 17 Nisan 2022 09:17 1
Başörtülü Kadından CHP ve Kılıçdaroğlu'na Başörtüsü Yasağının Kaldırılması Teşekkürü

Cumhuriyet Halk Partisi üye katılım toplantısında başörtülü bir üyeden önemli açıklamalar.


Önceki gün Cumhuriyet Halk Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanlığı tarafından bir program düzenlendi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Üye Katılım Töreninde çok sayıda kişinin Cumhuriyet Halk Partisi'n üyeliği yapıldı. Söz konusu törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılım gösterdi.


ÜNİVERSİTELERDE KALDIRILAN BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINDAN DOLAYI KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olan bir kişi kürsüye çıktı. Kürsüye çıkan bir genç burada yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'na hitap etti ve şu ifadeleri kullandı: "Üniversitelerdeki başörtü yasağının kalkmasında partinizin ve şahsınızın gösterdiği demokratik tavır için genç üniversiteli bir kişi olarak teşekkür ediyorum."


BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI NE ZAMAN KALKTI?

Yaşanan süreç 1980 darbesinin ardından meydana geldi. Özellikle 28 Şubat süreci sonrası başörtüsü takan vatandaşlar üzerinde ciddi bir baskı olmuştu. 1984 yılında, üniversitelerde başörtüsü yasağı yürürlüğe girdi. 1980'ler ve 1990'lar boyunca, yasağın uygulanması yaygın değildi ve çok sayıda öğrenci mezun oldu ancak bazı üniversitelerde istenmeyen görüntüler meydana geldi.


2002 yılındaki seçimlerde AK Parti'nin iktidara gelmesiyle, başörtüsü yasağında ani bir değişim olmadı. Başörtüsü, hâlâ hassas bir tartışmaydı. Uygulamada bazı yumuşamalar olsa da, yasal düzenleme yapılmadı. Yüksek mahkemelerin verdiği kararlar da, yasağın kaldırılmasına engel oldu. 2007'de YÖK başkanlığındaki değişimle, üniversitelere başörtülü öğrencilerin girmesinin önü açıldı. YÖK başkanının rektörlüklere gönderdiği talimatla yasak uygulamada kalktı. 


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Dürüst olalım, mert olalım Yasağı Recep Tayyip Erdoğan kaldırdı.