Baş Ağrısı Nedenleri , Oruçluyken İlaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Baş Ağrısı Nedenleri , Oruçluyken İlaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Oruçlu iken başı ağrıyan bir kişi ne yapmalı? İlaçsız tedavi yöntemleri , oruçlu iken baş ağrısını geçiren yöntemler yazımızda.

Sağlık 12 Nisan 2022 12:39 0
Baş Ağrısı Nedenleri , Oruçluyken İlaçsız Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Ramazanda baş ağrısının önüne geçmek için ne yapmalı?


Ramazan ayının gelmesi ile birlikte en çok şikayet edilen konuların başında baş ağrısı geliyor. Sahura kalkan ve sahurunu yaptıktan sonra uyuyan vatandaşlar , sabah kalktıklarında ciddi bir baş ağrısı ile karşı karşıya kalıyor. Oruçlu olduğu için ağrı kesici alamayan vatandaşlar, baş ağrısının ilaçsız şekilde nasıl geçebileceğini araştırıyor. Biz de bu yazımızda bu konuya değindik.


Baş ağrısının Ramazan ayında ciddi şekilde artmasının bazı nedenleri var. 11 aylık bir yemek yeme ve uyuma düzenimiz var. Bu durum Ramazan ayında tamamıyla değişmektedir. Ramazan ayında gelen bu değişiklik, vücudumuzda da bazı sıkıntıların çıkmasına neden olmaktadır. Bunun başında da baş ağrısı bulunur.


Vücudumuzun dinlenme ayı olarak tanımladığımız Ramazan ayında yeterli beslenememe ve uyku düzeninde gerçekleşen değişiklik nedeniyle bu baş ağrısı meydana çıkar. Açlık ve susuzluğun üzerine bir de uykusuzluk eklenince baş ağrısı kaçınılmaz oluyor. Ancak bu baş ağrısının önüne bazı basit yöntemlerle ilaçsız şekilde geçmenin yolu mümkün.


İLK YOL EN BİLİNEN YOL

Baş ağrısına iyi gelecek şeylerde ilk yol en bilinen yol olarak temiz hava. 15 dakikalık bir temiz hava yürüyüşü, dinlenmesi , baş ağrınızı azaltacaktır.


DİĞER YÖNTEMLER

Baş ağrısına iyi gelecek diğer yöntemler ise şu şekilde:


Baş ağrısı, kan akışının yeterli olmamasından da kaynaklanmaktadır. Beyne yeterli kan gitmediğinde ön loblarda ağılıklar olur. Bu da başımı kaldıramıyorum şikayetinin nedenidir. En basit çözüm ise soğuk su torbası ya da buz kütlelerini alın kısmına ya da enseye koymak. Ani soğuk su ile birlikte kan akışında değişim olur ve beyne yeterli kan akışı sağlanır. Belli bir müddet uzanıp dinlenme de kan akışına fayda sağlar.


Baş ağrısını geçirmenin bir diğer yolu ise nane ya da çay ağacı yağı. Kan akışı noktaları olan ayak ve el bileklerine , enseye bu yağ ile masaj yapıldığında , 1-2 dakika bu yağlar koklandığında sinirler uyanır ve dolaşım kolaylaşır.


Baş ağrısının bir diğer nedeni zaten uykusuzluk. Gece sahur yaptıktan sonra uyuyup uyanınca uyku düzeninde karmaşıklık oluyor. Öğle saatlerinde 1 saat uyumanız durumunda oldukça rahatladığınızı göreceksiniz.


Baş ağrısının azalması için iftar ile sahur arasında şekersiz bir Türk kahvesi ya da limonlu çay içilmelidir. Sahurda ise yoğurt ve peynir gibi besinler tüketilmelidir.


BUNLARDAN UZAK DURUN

Ağrılar için karbonhidratlardan uzak durun. Özellikle poğaça, patates kızartmasından. Sahurda bol bol yeşillik tüketilmeli ve iftar ile sahur arasında 2,5 litre su içilmeli.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç