Bartın'dan Kahreden Haber: Can Kaybı 40 Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bartın'dan Kahreden Haber: Can Kaybı 40 Oldu

Bartın'dan korkutan son dakika haberi geldi. Gelen haberde can kaybının 40'a çıktığı bildirildi.

Son Dakika 15 Ekim 2022 11:45 2
Bartın'dan Kahreden Haber: Can Kaybı 40 Oldu

Kahreden haber: Can kaybı 40 oldu.

Son dakika haberi Bartın'dan geldi. Gelen bilgilere göre can kaybının 40 olduğu bildirildi.

Dün meydana gelen korkunç patlama sonrası bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gitti. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından son duruma ilişkin açıklamalar geldi.

Bakan Soylu yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Patlamanın meydana geldiği saatten itibaren hem milletimiz hem madencilerimiz, onların aileleri ve Türkiye'de bu mesleği yapan bütün madencilerimizin hem gözleri hem kulakları hem bütün kalbi buradaydı. Ülkenin birçok yerinden gerek arama kurtarma, gerek yardımcı destek hizmetler için bütün kurumlarımız, bu konuya yetkin olan bütün Enerji Bakanlığı kurumları, AFAD'dan Sağlık Bakanlığı'na, UMKE ve Kızılay'a kadar bütün kurumlarımız, buradaki tüm sağlık personelimize kadar herkes seferber oldu. Arzu ederdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim ancak yapılan çalışmalarda 300-350 metre yer altında büyük bir seferberlik ve çaba sarfedildi. Sabah saat 07:30 itibarıyla gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra, 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk"

CUMHURBAŞKANI NE DEDİ?

Feci olay sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bartın’ımızın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Yaralanan kardeşlerime de acil şifalar diliyorum. Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız. Bartın’ımızda meydana gelen maden kazası sonrası derhâl başlatılan çalışmalar birçok kuruluşumuzun ve sahadaki bakanlarımızın katılımıyla, aralıksız şekilde sürmektedir." dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
BARTINDA MADENOCAĞINDA MEYDANA GELEN PATLAMADA ÖLENLERE ALLAHDAN RAHMET YAKILARINADA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM TÜRKİYE İN BAŞI SAĞOLSUN
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allahım vefat eden kardeşlerimizin yakınlarına ecir sabır versin vefat eden kardeşlerimize Allahım rahmetiyle muamele etsin gerçekten çok zor ve çok acı birşey