Barınma Kaosu Kapıda: Kiralar Asgari Ücreti Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Barınma Kaosu Kapıda: Kiralar Asgari Ücreti Geçti

Kira fiyatları son dönemlerde rekor seviyelere kadar çıktı. Son zamlarla kiralar , asgari ücreti geride bıraktı. Barınma kaosu kapıda.

Emlak 13 Nisan 2022 16:18 1
Barınma Kaosu Kapıda: Kiralar Asgari Ücreti Geçti

Kiralık evler İstanbul'da asgari ücreti geride bıraktı: Barınma kaosu kapıda.


Son dönemlerde artan kira fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Zaten kiralık ev bulma sıkıntısı yaşanırken bir de kiraların rekor düzeylere gelmesi vatandaşları zor duruma sokuyor. Yapılan son dakika açıklamasında barınma krizinin kapıda olduğu, yakın zamanda bir krizin başlayabileceğine yer verildi. İstanbul'da ve daha birçok şehirde kiralık evler adeta kara borsaya düşmüş durumda.


BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞAYANLAR MAĞDUR

Emlak fiyatları , ev yapımında kullanılan malzemelerin rekor düzeyde artması ile birlikte arttı. Konut fiyatlarında son 2 senede yaşanan rekor zamların ardından kira fiyatları da paralel olarak yükselmeye başladı. Bundan 2 sene önce 1500 liraya ev kiralanan yerde şimdi 5 bin liranın altında ev bulmak hayal oldu.


KARABORSAYA DÜŞTÜ

Bazı ilan sayfalarına baktığımızda bazı kişilerin evi kiralayacakmış gibi ev sahibi ile konuştuğu ve başkasına kiralayarak daha yüksek kiradan verdiği öğrenildi.


BARINMA KRİZİ KAPIDA

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı son dakika açıklamasında barınma kaosunun kapıda olduğunu söyledi ve "Uyarıyorum. Barınma kaosuna adım adım gidiyoruz! Türkiye genelinde ortalama kiralar 3.100 TL’ye çıktı. Esas yıkım ise büyükşehirlerde. İstanbul’da kira fiyatları Türkiye ortalamasının iki katından fazla, 6.500 TL’ye ulaştı" ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİLER

İstanbul ile diğer büyükşehirlerdeki evlerin kira fiyatlarına baktığımızda asgari ücreti çoktan geride bıraktığı görülüyor. 2+1 ile 3+1 evlerin kiralarına baktığımızda fiyatların 5 bin liranın üzerinde olduğu, biraz iyi bir semtte ev kiralamak isteyenlerin ise en az 7-8 bin lira ödemek zorunda kaldığı görüldü.


ASGARİ ÜCRETLİ UCUZ YER BULMAK İÇİN ŞEHİR DIŞINA ÇIKIYOR

Asgari ücretliler ise ucuz ev kiralamak için şehir dışı sayılabilecek yerlerden ev kiralamak zorunda kalıyor. İşe gitmek için 2 saat yol çekiyor.


ÇÖZÜM ŞART

Bu konuda artık bir çözüm bulunmalı. Savaş nedeniyle artan emtia fiyatlarının daha da artacağı ortada. Emtia fiyatlarının artması ile ev fiyatlarının daha da artması ve kiraların da buna paralel olarak yeniden zamlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Vatandaş, bu konuda hükümetten bir çözüm bekliyor.


Siz ne kadar kira ödüyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devletin acilen tapuda kaydı olmayan(yani hiç evi olmayan) tüm t.c vatandaşlarına ÇOK düşük faizli kredi verip evsizleri ev sahibi yapmali