Bankaların mevduat faizleri çakıldı: Dolar TL tahminleri yükselişte
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların mevduat faizleri çakıldı: Dolar TL tahminleri yükselişte

Son dakika haberi geldi: Dolar TL'de 2023 yıl sonu tahminleri rekor seviyelere kadar çıkarken mevduat faizleri ciddi şekilde geriledi.

Döviz 7 Ağu 2023 08:25 0
Bankaların mevduat faizleri çakıldı: Dolar TL tahminleri yükselişte

Mevduat faizleri düşüyor: Dolar TL tahminleri yükseliyor.

Piyasalardan son dakika haberleri geldi: Gelen haberde dolar TL beklentilerinin rekor seviyelere kadar çıktığı görülürken mevduat faizlerinin 3 ay öncesine göre çok düştüğü görülüyor.

Dünyaca ünlü bankaların art arda dolar kuru tahminleri geldi. Deutsche Bank tarafından yapılan son dakika açıklamasında Dolar TL tahmininin 2023 yıl sonu için 27 liradan 32 liraya çıkarıldığına yer verildi. Banka analistleri yaptığı değerlendirmede 2024 yıl sonunda ise dolar kurunun 35 liraya çıkacağını bildirdi.

Bir diğer tahin de HSBC'den geldi. Daha önce 27 lira olarak açıklanan 2023 yıl sonu dolar TL tahmini 29 liraya çıkarıldı. Banka stratejistleri Murat Toprak ile Charlotte Ong tarafından yapılan açıklamada 2024 yıl sonu dolar beklentisi ise 32 liraya kadar çıkarıldı.

Yurt içinde faaliyet göstermekte olan şirketler de dolar beklentilerini yukarı yönlü revize etmeye başladı. İş Yatırım son Para Politikası Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı ve daha önce 30 TL yolan yıl sonu dolar beklentisi 32 liraya çıkarıldı.

BANKALARIN MEVDUAT FAİZLERİ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

MEvduat faizlerinde gerileme devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Merkez Bankası'nın sadeleştirme adımları kapsamında mevduat faizleri gerilemeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre haziran ayı ortasında yüzde 40'larda olan, Mayıs ayında, seçimlerden önce yüzde 45'lere kadar çıkan mevduat faizleri şimdi yüzde 30'lara, hatta yüzde 30'un altına kadar geriledi.

28 Temmuz itibarıyla 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizi ortalaması yüzde 29.32 seviyesinde.

Yüzde 30 ile 500 bin liranızı bankaya yatırdığınızda faiz getirisi 32 gün sonra 12 bin 493 TL olur. 3 aylık mevduatta ise faiz getirisi 35 bin 917 TL olur.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç