Bankaların mevduat faiz oranları rekor kırdı: İşte 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların mevduat faiz oranları rekor kırdı: İşte 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi 2023

Bankaların mevduat faizleri rekor kırmaya devam ediyor. Gelen rekorda 32 günlük faiz getirisinin çok yüksek seviyeye çıktığı görüldü.

Bankalar 31 Mart 2023 15:38 5
Bankaların mevduat faiz oranları rekor kırdı: İşte 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi 2023

Mevduat faizinde rekor üstüne rekor: Parasını bankaya yatırana büyük faiz getirisi.

MEvduat faizlerinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Parasını bankaya yatıracaklara sunulan faiz oranlarına baktığımızda rekor düzeyde faiz getirisi sunulduğu görülüyor. Özellikle yüksek tutarda para yatıracak vatandaşlara verilen yüksek faizler, zengini çok daha zengin edecek düzeyde. Peki mevduat faizleri ne kadar oldu? Yatırılacak paraya göre mevduat faizleri ne kadar oluyor?

Son dönemlerde borsada bir aşağı bir yukarı görülen seyir, döviz kurlarında yaşanan sınırlı yükseliş ve diğer yatırım araçlarındaki durgunluk, yatırımcıları yeniden mevduat hesaplarına yönlendirdi. En garanti yatırım araçları arasında olan mevduat hesaplarına paralarını yatıran vatandaşlar, bu para üzerinden ciddi getiriler elde etmeye başladı. Özellikle yukarıda saydığımız diğer yatırım araçlarında yaşanan dengesizlikler ve sınırlı yükselişler, bunalra ek olarak bankaların mevduat faizlerini ciddi seviyelere çıkarması, birçok kişinin mevduatlara akın etmesine neden oldu. 

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında bankaların yüksek tutarlara verdikleri mevduat faizinin yüzde 35'lere kadar ulaştığını söyledi. Babuşçu açıklamasında, "Mevduat faizleri büyük rakamlarda % 35’e yaklaşıyor" ifadelerine yer verildi.

MEVDUAT HESAPLAMA

Bankaların sayfasına baktığımızda yüzde 30'lara varan mevduat faizleri ile faiz getirisi hesaplamaya yer verildiği görülüyor. Söz konusu duyurulara baktığımızda Akbank'ın yüzde 30 mevduat faizi verdiği görülüyor. Peki yüzde 30 faizle parasını bankaya yatırana banka ne kadar para veriyor? İşte 32 günlük mevduat faizine göre bankaların yapacağı geri ödemeler:

5 milyon lirası olan bir kişi, bunu yüzde 30 faizle bankaya yatırdığında 32 günün sonunda toplamda 124 bin 931 TL 'lik faiz getirisi sağlayacak. 32 günün sonunda bu kişinin bankada toplamda 5 milyon 124 bin 931 TL'si olacak.

2,5 milyon lirası olan ve bunu yüzde 30 mevduat faizi ile bankaya yatırmak isteyen bir kişi ise 32 günün sonunda toplamda 62 bin 465 lira faiz getirisi sağlayacak. Vade sonunda 2 milyon 562 bin 465 TL'lik parası olur.

1 milyon lirası olan bir kişi ise 32 günlük vadede, yüzde 30 faizde toplamda 24 bin 986 TL faiz getirisi sağlar.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
bankaya vereceğinize bana verin ben size %50 pay vereyim ticarette iyi para var paranızı bankaya yatırıp beklemenin bir alemi yok ticaret yapın benim 1 milyon param olsa 1 ay içinde sürmez de varsayalım 2 katlarım
Ziyaretçi 11 Ay Önce
faiz haram olmasa iyide haram malasef
Ziyaretçi 11 Ay Önce
temiz para
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Faiz haram günah bulaşmayın
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Allah'ım faiz yemekten bizleri korusun