Bankaların Kur Korumalı Mevduat Hesabı Faiz Oranları Güncellendi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların Kur Korumalı Mevduat Hesabı Faiz Oranları Güncellendi

Bankaların Kur Korumalı Mevduat hesabı faiz oranları güncellendi. Güncellenen faiz oranları ve faiz oranlarının getirileri yazımızda.

Bankalar 19 Nisan 2022 21:02 0
Bankaların Kur Korumalı Mevduat Hesabı Faiz Oranları Güncellendi

Bankaların Kur Korumalı Mevduat hesabı faiz oranları hakkında açıklama.

 

Bankalar bir dizi açıklama yaptı ve kur korumalı mevduat hesabının faiz oranına yer verildi. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında getirilen ve geldiği anda büyük ilgi ile karşılanan kur korumalı mevduat hesabında ilk vadeler geçen ay doldu ve buraya parasını yatıran vatandaşlar ciddi oranda bir gelir elde etmiş oldu.

 

100 BİN LİRASI OLAN NE KADAR KAZANDI?

Hükümetin büyük bir yenilik olarak adlandırdığı yeni kur korumalı mevduat hesabına parasını yatıran vatandaşlar, döviz kuru yükselince hem faiz hem de dövizdeki artış miktarını alıyorlar. Parası olan bir kişi için bulunmaz bir fırsat olan bu düzenlemede diyelim ki bir kişi Aralık ayında 100 bin lirasını yatırdı. 3 ayda döviz kuru 13.25 TL seviyesinden 14.65 TL seviyesine kadar çıktı. 100 bin lira yatıran vatandaşın ilk başta 8.591 dolar karşılığı parası vardı. Söz konusu miktar 3 ay sonra yeni kur üzerinden hesaplandığında 127.319 TL oldu. 23 bin lira kur , 4 bin lira da faiz geliri alanlar 3 ayda 27 bin 319 lira kazanmış oldu.


Aylık paraya vurduğumuzda ise bu kişiler aylık 9 bin 100 lira yani asgari ücretin 2 katı kadar para kazanmış oldular. Bu da gösteriyor ki parası olan bu süreçte daha fazla para kazandı.

 

BAŞVURULAR BANKAYA YAPILIYOR

Bankalar tarafından yapılan açıklamada Kur Korumalı Mevduat hesabı açmak isteyen vatandaşların şubeye müracaat etmesi gerektiğine yer verildi.

 

BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARI

Bu kazancı gören vatandaşlar ise bankaların KKM hesabı faiz oranlarını araştırmaya başladı. İşte bankaların kur korumalı mevduat faiz oranları:

 

İş Bankası tarafından yapılan açıklamada mevduat faiz oranının 92 gün için yüzde 14 olduğuna yer verildi.

 

ING Bank tarafından yapılan açıklamada ise 3 aylık mevduat hesabının faizinin yüzde 17 olduğuna yer verildi.

 

Yapı Kredi Bankası resmi sayfasındaki verilere göre 3 aylık mevduat faiz oranı yüzde 15 seviyesinde.

 

Fibabanka da KKM hesabı açan vatandaşlara yüzde 17 seviyesinde bir mevduat faizi sunuyor.

 

TEB ise yatırılacak paraya göre bir oran belirlemiş durumda. 20 bin lira ile 249 bin lira arasında yatıranlara yüzde 16.5, 250 bin ile 499 bin lira arasında para yatıranlara yüzde 16.75, 500 bin ve üzerinde yatıranlara ise yüzde 17 faiz veriliyor.

 

Denizbank da yatırılacak paraya göre faiz oranı belirlemiş durumda. 250 bin liraya kadar paralara yüzde 16 faiz verilirken 250 bin üzerine yüzde 17 faiz veriliyor.

 

Ziraat Bankası ise yüzde 14 faiz oranı sunuyor. Söz konusu faiz oranı 92 günlük vade için sunuluyor.


Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada Kur Korumalı Mevduat hesabına para yatıranlara yüzde 14 faiz oranı sunulacağına yer verildi.


KUR DEĞİŞMEZSE NE OLACAK?

Döviz kuru değişmezse eğer bu hesaba para yatıranlar sadece faiz geliri alabilecek. 100 bin lirayı yüzde 16.25 faizle yatıranlar 3 ay sonra 3 bin 891 lira alacak.


Söz konusu kampanyadan faydalanmak için size en yakın bankaya müracaat etmeniz gerekmektedir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç