Bankaların Kredi Faizleri Rekor Kırdı: Yüzde 40-50
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların Kredi Faizleri Rekor Kırdı: Yüzde 40-50

Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, bankaların yüksek kredi faizlerine tepki gösterdi.

Kredi 2 Ağu 2022 11:17 0
Bankaların Kredi Faizleri Rekor Kırdı: Yüzde 40-50

Hiçbir banka yüzde 40'tan aşağı kredi vermiyor. Söz konusu açıklama Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt'tan geldi. Akkurt yaptığı açıklamada, bankaların uyguladığı ticari kredi faizlerinin yüzde 40-50 bandına oturduğunu söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına katılan Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt, Merkez Bankası Başkanı ile İSO Başkanı arasındaki tartışma ve İSO toplantısı sonrası bvaşlayan gerginliğe ve kredi faizlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akkurt açıklamasında, kamu bankalarının biraz daha düşük ve sınırlı kredileri ile ağırlıklı ortalama oranın yüzde 29 seviyesinde olduğunu, ticari bankaların verdiği kredilerinin yüzde 40-50 bandına oturduğunu, çok yüksek faizlerle kredi verildiğini söyledi.

Şirketlerin krediye ulaşmasının zor olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Akkurt, ucuz kredi konusundaki tartışmaların daha da uzayacağını söyleyerek, “Ucuz kredi konusundaki tartışmalar bence biraz daha uzayacak gibi görünüyor. Şu anda ticari bankaların uyguladığı ticari kredi faizleri neredeyse yüzde 40-50 bandında bir yerlere oturmuş durumda. Kamu bankalarının verdiği biraz daha düşük. Ortalaması alınınca yüzde 29 gibi bir rakam telaffuz ediliyor. Ben bunun piyasadaki gerçek durumu yansıttığını düşünmüyorum. Uygulamaya konulmaya çalışılan kısıtlamalarla şirketlerin krediye ulaşması zorlaştı” dedi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İSO toplantısında, faizler çok yüksek eleştirisine , o zaman almayın bankalar almayınca faizleri düşürecek şeklinde yanıt vermiş ve bu sözlere tepki gelmişti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç