Bankaların Konut Kredilerinin Geri Ödeme Tutarı Ne Kadar? İşte 1 Milyon TL'nin Cevabı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların Konut Kredilerinin Geri Ödeme Tutarı Ne Kadar? İşte 1 Milyon TL'nin Cevabı!

Bankaların 1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödeme tutarları belli oldu! İşte maliyet tablosu ve detaylar...

Kredi 9 Mart 2024 0
Bankaların Konut Kredilerinin Geri Ödeme Tutarı Ne Kadar? İşte 1 Milyon TL'nin Cevabı!

Konut kredisi çekmek için bankaların maliyetleri mercek altına alınıyor. Bankalar uyguladıkları faizler ile ev sahibi olmak isteyenlerin karşısına karşılamaları gereken maliyetleri çıkarıyorlar. Kredi piyasasında toz dumana karışırken bundan konut kredilerinin etkilenip etkilenmedikleri merak konusu oluyor. Konut kredisi maliyetleri ne kadar oldu? Konut kredisi çekerken hangi kurallar uygulanıyor?

KONUT KREDİSİ ÇEKME KOŞULLARI

Konut kredisi çekerken bankaların da müşterilerin de uymaları gereken bazı kurallar bulunuyor. Krediler için uygulanan faizler bankadan bankaya değişebiliyor. Bu faiz oranları bankaların kredi politikaları ile belirleniyor. Ancak uygulanan azami vade sürelerinde bankaların herhangi bir etkisi bulunmuyor. Bu süreler BDDK tarafından belirlenip bir talimat şeklinde bankalara bildiriliyor.

Bankalar müşterilere konut kredisi vermek istediklerinde en fazla 10 yıl vade yapabiliyorlar. 120 ay vadeli olabilen konut kredileri daha uzun vadelerde verilemiyor. Bu konuda BDDK'nın kesin talimatı bulunduğu için bankalar müşteri odaklı hareket edemiyorlar.

İŞ BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-banbkasi-konut-kredisi.jpg

İş Bankası'ndan konut kredisi çekmek için başvuru yapanlar aylık yüzde 2,95 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 30.429 TL olarak hesaplanıyor. Müşteriler bu kredi için yaklaşık 30 Bin TL tutarında masraf ile karşılaşıyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3,6 Milyon TL'yi buluyor.

VAKIFBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

vakifbank.jpg

Vakıfbank müşterileri başvuru yapmaları durumunda aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL tutarındaki konut kredisinin aylık kredi taksiti 38.341 TL oluyor. 10 yılda bu kredi için katlanılması gereken toplam maliyet ise 4,6 Milyon TL olarak hesaplanıyor.

YAPI KREDİ BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

yapi-kredi.jpg

Yapı Kredi Bankası konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilerin kredileri aylık yüzde 3,20 oranında faiz ile hesaplanıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için müşteriler aylık 32.747 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti ise 3,9 Milyon TL olarak açıklandı.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç