Bankaların Emekli Promosyon Tutarları Değişti! İşte Yeni Promosyon Tutarları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların Emekli Promosyon Tutarları Değişti! İşte Yeni Promosyon Tutarları

Bankaların emeklilere ödediği promosyon tutarları değişti! İşte tüm bankaların ödediği promosyon tutarları ve detaylar...

Emekli Haberleri 9 Ağu 2023 12:12 0
Bankaların Emekli Promosyon Tutarları Değişti! İşte Yeni Promosyon Tutarları

Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı.

Emeklilere temmuz ayında yapılan zam sonrası özel bankalar da promosyon ödemelerinde artış kararı aldı. 750 TL olarak başlayan ödemeler 10 bin TL seviyesine kadar çıktı.Büyük artış sonrası emekli vatandaşlar yüksek promosyon veren bankalara geçmenin yollarını araştırmaya başladı. 3 yıllık taahhüt süresi dolmayanların da maaş bankasını değiştirebileceği ortaya çıktı.

Örneğin 750 TL promosyon ödemesi alan ve 2 yıl ayını bankada kalan bir kişi, bu süre sonunda banka değiştirmek isterse, mevcut bankasına 250 TL ödeme yaparak banka değiştirebiliyor.

Kredi ve kredi kartı borcu olan emekliler ise maaş bankasını değiştirme konusunda sorun yaşıyor. Peki emeklilerin banka değiştirmesi engellenebilir mi? Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

‘10 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ’

Emekliler şunu bilsinler promosyonu aldıkları ancak 3 yıl imza atıldı ama 1 ay sonra çıktılar. 3 yıl sonra aldıkları paranın 36/1’ini hak etmiştir. Geri kalanı iade edip çıkabilir. Bu meblağın 10 bin liraya yükseldiğini görüyoruz. Emekliler var maaşı asgari ücretten yatıyor. Koşup faturalarını ödüyor. Bazı emekliler 10 bin lira alıyor bunu hemen çekmiyor. Bankalar skorlama ile bu promosyonu belirlerse daha gerçekçi olacağı kanaatindeyim.

AĞUSTOS AYI EN ÇOK PROMOSYON ÖDEMESİ YAPAN BANKALAR


YAPI KREDİ: Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamada 9.000 TL'ye varan nakit promosyon ödemesi yapıldığı duyuruldu.

AKBANK: 3.000 TL chip-para ile birlikte toplamda 10.000 TL'ye varan promosyon ödüyor.

GARANTİ BBVA: 10.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 6.750 TL promosyon fırsatı sunuyor.

QNB: 8.000 TL'ye varan nakit promosyon veriyor. CardFinans kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim sağlıyor.

İŞ BANKASI: İlk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan 7.500 TL'ye varan nakit ödeme yapıyor.

KAMU BANKASI: Promosyon tutarı 3 bin TL'den başlıyor, 10.000 TL ve üzerinde aylık alanlara 5.000 TL promosyon veriyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç