Bankaların Düşük Faizle Kredi Dağıtacağı Tarih Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankaların Düşük Faizle Kredi Dağıtacağı Tarih Açıklandı

Bankaların kredi faizlerinin düşeceği, kredilerdeki kullandırım kısıtlamalarının esnetileceği tarih belli oldu.

Bankalar 23 Ekim 2022 09:19 0
Bankaların Düşük Faizle Kredi Dağıtacağı Tarih Açıklandı

Düşük faizli kredi musluklarının açılacağı tarih açıklandı.

Son dakika haberi: Sabah Gazetesi'ndne Nurullah Gür bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Gür bugün kaleme aldığı yazısında düşük faizli kredilerin başlayacağı tarihi verdi. 

MERKEZ BANKASI FAİZLERİ DÜŞÜRDÜ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamada faizler 150 baz puan düşürüldü. Yüzde 12 seviyesinde olan faizler 10.5 seviyesine çekildi. Faizlerin çekilmesi ile birlikte tüm gözler banka kredilerine çevrildi. Bankalar henüz kredi faizlerinde indirime gitmezken kredi muslukları da hala oldukça kısıtlı seviyede.

Yüksek enflasyon ortamı nedeniyle alınan makroihtiyati tedbirler kapsamında kredi muslukları oldukça kısıldı. Kredi musluklarının kısılması ile birlikte vatandaşlara çok zor kredi veriliyor. Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde vatandaşlara çok zor kredi veriliyor. Kredi verilse bile oldukça düşük seviyelerde krediler veriliyor. 

ARALIK AYI

Kasım ayındaki PPK toplantısında faizlerin tek haneye düşürülmesi ve Aralık ayında faizlerin daha da düşürülmesi bekleniyor. Merkez Bankası'nın Ekim ayı toplantısından sonra yayınlanan karar metninde, önümüzdeki aylarda yapılacak toplantılarla ilgili dikkat çekici ifadeler de yer aldı. Söz konusu açıklamada, "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır." denildi.

Aralık ayındna itibaren seçim ekonomişisine girilmesi ile birlikte kredi faizlerinin düşeceği ve kredi musluklaırn açılacağı öğrenildi. Kredi faizleri düştüğünde haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç