Bankalardan deprem bölgesine 50 milyar TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalardan deprem bölgesine 50 milyar TL

Son dakika haberi: Bankalardan deprem bölgesine büyük yardım geldi. Açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Bankalar 14 Şubat 2023 21:14 0
Bankalardan deprem bölgesine 50 milyar TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bankaların deprem bölgesine dev yardımını duyurdu.

Kabine toplantısından sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaların yardım bölgesine yardımlarını değerlendirdi ve büyük yardımı duyurdu. Erdoğan açıklamasında depremzedelere yapılacak yardımların detaylarına yer verdi.

Vatandaşlara yapılacak yardımın detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Oturalamaz olan binalardaki vatandaşlarımızıa 15 bin lira taşınma, 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı yapacağımızı açıklamıştım. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre ilave desteklerde yapacağız. Toplam 1,6 milyon depremzedenin barınma ihtiyacını karşılamış durumdayız" ifadelerini kullandı ve şu şekilde açıklamasını sürdürdü:

"Ailelerini deprem bölgesi dışındaki illere kendi araçlarıyla götüren vatandaşlarımızın yakıt masraflarını da karşılıyoruz. Ayrıca, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına, acil ihtiyaçları için 100 bin lira nakdi yardımda bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak ele ele vererek, hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız.”Yurt içinde ve dışında AFAD'a yapılan, şimdilik tutarı 8,3 milyar lirayı bulan yardımların tamamını deprem bölgesi için kullanıyoruz"

BANKALARDAN 50 MİLYAR LİRA

Bankaların deprem sonrası bölgeye yaptıkları yardımları değerlendiren Erdoğan, "Bankacılık sektörümüz, 2022 karlarının belli bir oranını, şu an itibarıyla 50 milyar lira civarında, depreme tahsis ettiler.Bölgedeki işletmelere yönelik ilave kredi garanti fonu kefaletli kaynaklar hazırlanmıştır" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç