Bankalardan Asgari Ücretli ve Düşük Gelirliye Kredi Şoku!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalardan Asgari Ücretli ve Düşük Gelirliye Kredi Şoku!

Bankalardan dar gelirlilere , düşük gelirlilere kredi şoku geldi. Bankalar ya hiç kredi vermiyor ya da sınırlı tutarda kredi veriyor.

Bankalar 13 Ekim 2022 09:01 1
Bankalardan Asgari Ücretli ve Düşük Gelirliye Kredi Şoku!

Krediler baskılanıyor , düşük gelirliye kredi yok!

Son dönemlerde bankalar , kredilerde kısıtlamalara devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası politika faizini art arda iki toplantıda da düşürdü. Bu faiz indrimi bankaların kredi faiz oranlarına yeni yeni yansımaya başladı. Ancak faizler, halen istenen, olması gereken seviyelerden çok uzak.

Dünya Gazetesi'nden Talip Aktaş bugün kaleme aldığı yazısında , finansmana erişimin son dönemlerde daha sık dile getirildiğini, özellikle KOBİ'ler , sanayicilerin bu konuda dert yandığını söyledi. Finansmana erişimde şimdi vatandaşlara da kısıtlama geldi. Normal dönemlerde bireysel kredilerin, toplam kredi tutarı içindeki yeri yüzde 30-35 seviyelerindeydi. Ancak bu sene seviye yüzde 20'lerin altına kadar geriledi.

Kredilerin baskılandığını söyleyen Aktaş, tüketici kredileri ile kredi kartı alış verişlerinde taksitlerin sınırlandırıldığını, azaltıldığını söyledi ve bankaların artık son tahvil düzenlemesi ile kredi kullandırma iştahının azaldığını söyledi.

Aktaş açıklamasında bankaların dar gelirlilere , zayıf tüketicilere kredi vermediğini ya da kredileri sınırlı şekilde kullandırdığını söyledi.

TAKİBE DÜŞEN KİŞİ SAYISI PATLADI

Bankalara borcu olan kişi sayısında ciddi bir yüksleiş olduğu açıklandı. Açıklanan son verilere göre geçen senenin tamamında gelen toplam takibe düşen kişi sayısı bu senenin ilk 8 ayında gelmiş oldu. Bireysel kredi ve kredi kartı borçlusu olanlara 516 bin kişi daha eklendi ve sayı 4 milyon 160 bin seviyesine ulaştı.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
memleketimde vatanimda durust olmak yanlis gelemeye basladi 🤔🤔😂😂