Bankalarda kan kaybı: Şube sayıları azalmaya devam ediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalarda kan kaybı: Şube sayıları azalmaya devam ediyor

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde bankaların şube sayılarında azalmanın 2023 yılında da sürdüğü bildirildi.

Bankalar 1 Şubat 2024 1
Bankalarda kan kaybı: Şube sayıları azalmaya devam ediyor

Banka şubeleri kapanmaya devam ediyor.

Son dakika haberi geldi. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayınlanan verilere göre bankalar 2019 yılından bu yana şube kapatmaya devam ediyor. 2019 yılında mevduat bankalarının toplam şube sayısı 10 bin 199 seviyesinde olurken 2020 yılında bu sayı 9 bin 939'a kadar geriledi.

2021 yılında bankalardaki şube sayısında azalma durdu ve 40 şube açılışı oldu. Toplam şube sayısı 9 bin 979 olarak kayıtlara geçmiş oldu.

2022 yılında banka şube sayısı azaldı ve 9 bin 661 seviyesine kadar geriledi.

2023 yılında da düşüş devam etti. Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada banka şube sayısının 9 bin 497'e düştüğüne yer verildi.

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şube sayısı, bir önceki çeyreğe göre 119, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre ise 164 adet azalmıştır. Aralık 2023 itibariyle mevduat bankalarında banka başına ortalama şube sayısı 279 olmuştur. Şube dışı alternatif dağıtım kanallarının gelişmesi, mobil ve dijital bankacılık hizmetlerine olan talebin artması ve bazı hizmetlerin destek hizmeti kuruluşlarından temin edilmesi; şube ve çalışan sayısını etkilemektedir"

Bankaların dijitalleşmesi, daha fazla işlemin mobil bankacılık üzerinden yapılması nedeniyle şubeler ve banka çalışan sayıları her geçen gün azalmaya devam ediyor.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için takipte kalın.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
beter olsunlar batsın hepsi