Bankalara Olan Borçlara Yapılandırma-Kredi ve Kredi Kartı Borcu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalara Olan Borçlara Yapılandırma-Kredi ve Kredi Kartı Borcu

Bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları için yapılandırma gündemde. İşte son dakika bilgileri.

Bankalar 2 Ağu 2022 11:01 0
Bankalara Olan Borçlara Yapılandırma-Kredi ve Kredi Kartı Borcu

Kredi kartı borcu olan 4.1 kişiye yapılandırma geliyor.

Kredi ve kredi kartı borcu olan milyonlarca kişi için icra takibi başlatıldı. Başlatılan icra takibi kapsamında kişilerin hesaplarına ya da taşınmazlarına haciz uygulaması yapılabiliyor. Ekonomide zor günlerin yaşandığı son dönemlerde bu konuyu gündemine taşıyan AK Parti, kredi borçlarına yapılandırma için düğmeye basıldı.

Dünkü kabine toplantısında yapılan görüşmelerde net bir sonuç çıkmayınca kabine sonrası bir açıklama gelmedi. Ancak önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama geleceği bildirildi. Sözcü2de yer alan haberde 4.1 milyon kişiye yapılandırmanın yolda olduğuna yer verildi.

KAÇ BORÇLU , NE KADAR BORÇ VAR?

TBB verilerine göre 2022 yılında Mayıs ayına kadar 748 bin 437 kişi hakkında borcundan dolayı yasal takip başlatılırken bu sayı , geçen senenin aynı döneminde 408 bin 913 kişiydi. Buna göre baktığımızda takipli kişi sayısının 339 bin 524 arttığı görüldü. 

Toplam borçlu sayısı ise 4 milyon 147 bin 977 seviyesine yükseltildi. Büreysel kredi kartlarını da içeren kredilerde tasfiye olunacak alacaklara baktığımızda ise yüzde 55 artış görüldüğü ve 30 milyar 500 milyon liraya çıktığı görüldü. 

En çok borcun olduğu iller ise Ankara, İzmir ve Tekirdağ oldu.

SADECE YAPILANDIRMA YETMEZ

Borçların sadece yapılandırması ödemede bir kolaylık sağlar ama yeterli dğeil. Devlet tarafından yapılan yapılandırmalarda olduğu gibi borcun bir kısmının peşin ödenmesi durumunda faizin silinmesi ya da faizde indirim yapılması gerekmektedir. 

YAPILANDIRMA AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç