Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Kötü Haber: 'Tek Tek El Konulacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Kötü Haber: 'Tek Tek El Konulacak'

CHP İstanbul vekili ve Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat bankalara borcu olanlar için dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bankalar 23 Mayıs 2022 17:04 0
Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara Kötü Haber: 'Tek Tek El Konulacak'

Borcu olan vatandaşlara kötü haber: CHP'li vekil hesaplara el konulacak dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer bir soru önergesi verdi ve icra takibine düşen kişi sayısını sordu. Bu soruya cevap veren Bakan Nureddin Nebati, sadece kredi kartı kullanan kişi sayısını verdi ve borçlu sayısını açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye'de geçen Aralık ayı itibarıyla 29 milyon 978 milyon 121 kişinin kredi kartı var.

BİREYSEL KREDİ KULLANIMI YÜZDE 21 ARTTI 

Bu açıklama sonrası CHP İstanbul vekili ve Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat dikkat çeken bir açıklama yaptı. Karabat yaptığı açıklamada bireysel kredi kullanan kişi sayısının Şubat ayında yüzde 21 seviyesinde arttığını söyledi ve "Vatandaşının gelirini artırmadan bu kadar çok kredi ve kredi kartı borcuna sokan başka bir ülke dünyada yok" ifadelerini kullanarak vahim tabloya dikkatleri çekti.

FLAŞ İDDİA

Karabat yaptığı açıklamasının devamında, "AKP, vatandaşları daha fazla borca batırarak aslında onların gelirlerini kontrol ediyor. Vatandaşın sermayesinin, hesabının yönetimini ele alıyor. Yakında borçluların hesaplarına tek tek el konulacak" diyerek flaş bir iddiada bulundu.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Karabat, "Ekonomide kontrolünü kaybeden AKP iktidarı, çok tehlikeli bir oyun oynamaya başladı. Maaşlar ve banka hesaplarını kontrol etmek için geniş kapsamlı bir proje yürürlüğe girdi. Kredi ve kredi batağı oyunu devrede!" ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İhracatçının, turizmcinin, sanayicinin dövizlerini kontrol eden AKP hükümeti, şimdi 10 milyonlarca çalışanın maaşına göz dikti. Enflasyon karşısında ezilen vatandaşların gelirini artıramayan hükümet, onları kredi ve kredi kartı kullanmaya mecbur kılıyor"

KREDİ KARTI HARCAMALARI REKOR KIRDI

"Kredi kartı harcamaları 6-13 Mayıs haftasında 63,7 milyar TL ile tarihi bir rekora imza attı. İşte bahsettiğimiz oyun da burada oynanıyor. Sözde, kredi kartı limitleri aylık geliri geçemeyecek, farklı bankalardan kart alınamayacaktı."

BANKALAR LEBLEBİ GİBİ KREDİ KARTI DAĞITIYOR

"2020’nin ilk 3 ayında vatandaşların 70,9 milyon adet kredi kartı vardı. 2021’de 78 milyona çıktı. Bu yılın aynı döneminde bu rakam 88 milyona yükseldi. Kamu kurumları kredi kartı kullanımını denetlemediği için bankalar leblebi gibi kart dağıtımına girdiler."

"FELAKET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Nasıl bir felaket ile karşı karşıya olduğumuzu bu tabloda görebilirsiniz. Özellikle kredi kartı ile nakit çekim bölümüne dikkatinizi çekmek istiyorum. Bir yılda 32,1 milyar TL’den 50,6 milyar TL’ye çıktı. Bu artış sadece enflasyonla alakalı değil."

"KREDİ KULLANIMI DA REKOR KIRIYOR"

"Bireysel kredi kullanımı Şubat 2022’de %21 arttı ve 1.1 trilyon TL’ye ulaştı. 35.7 milyon kişi kredi kartı sahibi. Bu yılın Mart ayında kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyenler 190 bin kişi oldu. Yılın ilk 3 ayında borcunun ödeyemeyenler 600 bini buldu."

"VATANDAŞIN GELİRİ ARTTIRILMALI"

"Vatandaşının gelirini artırmadan bu kadar çok kredi ve kredi kartı borcuna sokan başka bir ülke dünyada yok. Yaklaşık 5 milyon vatandaşımız bireysel olarak bankalara borcunu ödeyemiyor."

"YAKINDA..."

"AKP, vatandaşları daha fazla borca batırarak aslında onların gelirlerini kontrol ediyor. Vatandaşın sermayesinin, hesabının yönetimini ele alıyor. Yakında borçluların hesaplarına tek tek el konulacak.

"UCUZ KREDİLER GELECEK"

"Seçim ekonomisine geçilmesi ile birlikte hesaplardaki kontrol gevşetilecek, çeşitli aflar ve ucuz krediler çıkarılacak. Bu arada Hazine de el konulan hesaplardan ciddi bir gelir elde etmiş olacak.

Borcu olmayan hesap sahipleri ise “Bana bir şey yapamazlar” diye düşünmesin. Zaten senin hesabındaki paraya el koymadan da istediği gibi yönetiyorlar. Hükümet, istediği finansal araca yatırımcıları mecbur bırakıyor.

Nasıl ki AKP’nin Kur Korumalı Mevduat uygulaması Hazine’yi büyük bir krize sürüklüyorsa, aynı şekilde vatandaşların kredi ve kredi kartına mahkum edilmesi de bizi toplumsal felakete götürüyor. Buna bir an önce erken seçimle dur dememiz gerekiyor."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç