Bankalar neden kredi ve faizsiz nakit avans vermiyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar neden kredi ve faizsiz nakit avans vermiyor?

Bankalar neden kredi vermiyor? Neden faizsiz nakit avans çıkmıyor? İşte bankacılık sektöründe yaşanan son gelişmeler.

Kredi 22 Mayıs 2023 21:40 0
Bankalar neden kredi ve faizsiz nakit avans vermiyor?

Bankalar neden nakit avans ve kredi vermiyor?

Bankalara nakit avans ve kredi başvurusu yapan vatandaşlar, olumsuz cevap gelmesi sonrası bunun nedenlerini araştırmaya başladı. Peki bankalar neden nakit avans vermiyor? Bankalar neden kredi vermiyor? İhtiyaç, konut ve taşıt kredisinde neden sınır var? Nakit avans sınırı kaldırıldı mı? Bankalar nakit avans vermeye başladı mı? İşte bankacılıkta son gelişmeler.

NAKİT AVANS KALDIRILDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın aldığı karar ile birlikte nakit avansa kısıtlama gelmişti. Tepki çeken karardan sonra Merkez Bankası'ndan bir açıklama geldi. TCMB tarafından konu ile ilgili alınan yeni kararda, kredi kartından nakit avans ve kredili mevduat hesabı kullanımında hiçbir sınır uygulanmayacağına yer verildi.

Artık bankalar nakit avans vermeye devam edecek. Ancak bankaların resmi sayfalarına baktığımızda şimdilik nakit avans kampanyalarının kaldırıldığı görülüyor. Nakit avans başvurusu başladığında haberdar olmak için TIKLA İNDİR

İHTİYAÇ, KONUT VE TAŞIT KREDİLERE KISITLAMA GELDİ

Kredilere de kısıtlama geldiği beliriliyor. İhtiyaç kredilerinde 70 bin liralık sınırlama var. Bunun yanı sıra konutta da bazı bankaların 250 bin lira sınır koyduğu iddia ediliyor.

Gelirin yetersiz olması ya da belgelenmemesi. Çalışma durumu. Kredi notunun düşük olması Kefil olma durumu gibi durumlar bankaların kredi vermemesine neden olan sebeplerdendir.

Siz hangi bankadan kredi alamadınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç