Bankalar kredi vermiyor: 'Finansmana erişimin önü açılmalı'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar kredi vermiyor: 'Finansmana erişimin önü açılmalı'

Esnaflara kredi kolaylığı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. TESK Başkanı yaptığı açıklamada bankaların finansmana erişimi açması gerektiğini söyledi.

İş Dünyası 6 Ağu 2023 09:47 0
Bankalar kredi vermiyor: 'Finansmana erişimin önü açılmalı'

Bankalar artık kredi vermeli.

Son dönemlerde bankaların kredi kısıtlamaları dah da arttı. Artan kredi kısıtlaması nedeniyle bankaya kredi çekmek için igden vatandaşlar, elleri boş şekilde geri dönüyor. Kredi çeken vatandaşlara ise sınırlı şekilde finansa erişim açılıyor. Bu durum da yatırımların azalmasına neden oluyor.

Bankaların kredi kısıtlaması nedeni ile bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların kredi verirken yatırımcılara, esnafa kolaylık sağlaması gerektiğini söyledi.

Yazılı açıklamasında üretici ve esnafın finansmana ihtiyacı olduğunu söyleyen Palandöken, bunun olabilmesi için bankaların kredi musluklaırnı açması gerektiğine yer verildi.

Krediye ulaşılamaması nedeniyle sektörlerin ciddi sıkıntı içinde olduğunu ve kredilerin açılması gerektiğini söyleyen Palandöken, "Ticari kredilerin, piyasa koşulları ve döviz kuru göz önüne alınarak miktar olarak artırılması gerekiyor. Piyasada rekabet edilebilirliğin artması için üretici üretebilmeli, esnaf mal alabilmeli, vatandaş bu ürünlere ulaşabilmeli. Dolayısıyla bankalar krediye ulaşmada işleri zorlaştırmak yerine kolaylaştırmalı ki çarklar dönmeye devam etsin. Sanayi bölgelerinde üretim devamlılığının sağlanması, esnafın ürün alması, ticari hayattaki çarkların dönmesi, finansmana ulaşımdan geçiyor" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç