Bankalar faizsiz nakit avans vermiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar faizsiz nakit avans vermiyor

Kısıtlama kalktı ama bankalar nakit avans verme konusunda cimri davranmaya devam ediyor.

Bankalar 23 Mayıs 2023 09:19 2
Bankalar faizsiz nakit avans vermiyor

Nakit avans krizi sürüyor: Merkez Bankası kısıtlamayı kaldırdı ama bankalar vermiyor.

Seçimlere doğru gidilirken dolarda artış devam ediyor. Bunun yanı sıra piyasada düşük faiz ortamı devam ediyor. Son olarak Merkerz Bankası'nın döviz alımını arttırdığı için ucuz faizli nakit avansı kısıtlamak için getirdiği uygulamadan vazgeçti. Bu karar tepki çekenerken Merkez Bankası geri adım attı ve nakit avans uygulaması geri geldi. Nakit avansın yeniden gelmesindne sonra gözler bankalara çevrildi.

10 BİN LİRA SINIR GELDİ

Bankalara nakit avans kullanımı için 5 ile 10 bin lira arasında sınırlama getirildi. Faizlerdeki düşük seviye ise uygulamanın eskiye dönmesini çok zor hale getiriyor.

KISITLAMA KALKTI AMA BANKALAR HALA VERMİYOR

Sözcü'nün aktardığı habere göre bankalar önceki gün faizsiz nakit avans ile ilgili gelen sorulara ve müşteri şikayetlerine “Bize henüz bilgi verilmedi”, “Sistemlerimiz henüz güncellenmedi”, “Bankamız kararı tartışıyor” şeklinde cevap verdi ve bu bahanelerle nakit avans verilmedi.

Siz faizsiz nakit avans için başvuru yaptığınızda size verilen cevap ne oldu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Konu ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Burcu Aydın Özüdoğru, piyasalarda nakit akışının kısıtlanmaya çalışıldığını söyledi ve Merkez'in genişlemeyi durdurmaya çalıştığını söyled. Özüdoğru açıklamasında, “Bu da nakit akışının durması ve dolaylı olarak ekonominin daralması demek. Bankalar üretici kredisini uzun zamandır kısmıştı, şimdi tüketici kredisi de kısılınca daralma yaşanacak. Merkez Bankası’nın rezervleri düşük faiz politikasını devam ettirebilmek için yeterli değil. Eğer bu politika devam ederse sermaye kontrolleri artacak demektir” diye konuştu. Reuters’a konuşan bir bankacı ise nakit avansla yüzde 20 faizle borçlanan tüketicilerin bu parayı yüzde 40 faizle mevduat hesaplarına yatırdığını dolayısıyla bankaların böyle zararlı bir ürünü vermek istemediklerini söyledi. Bir diğer bankacı ise “Kararın kaldırılması, bu kredi türünde faizin düşük olduğunu ve dövize yönelimi artıracağı gerçeğini değiştirmiyor” ifadelerini kullandı.

Faizsiz nakit avans ile ay başına kirasını ödediğini söyleyen bir esnaf, ay sonunda kazancı ile nakit avansı yatırdığını ve bu şekilde geçimini sürdürdüğünü, bunun kalkmasından sonra oldukça sıkıntı çektiğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Merkez bankasının verdiği uygulama diye bize yapikiredinin müşteri temsilcisinin söylediği bilgi böyleydi kiredi kart limitine göre 50 bin olan 15 bin avas verilir 28 bin kiredi kartımiza 3 bin avans vereceklerini ayda bikere verileceğini söylediler bize buda çok saçmalık ben esnafım kiredi kartımla para çekip yatırıyorum böyle yapılırsa biz kiredi kartlarımizi iptal etiricegiz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Nakit avans şuanda kullanılamıyor