Bankalar Bu Kişilere Daha Hızlı Kredi Verecek: İşte Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar Bu Kişilere Daha Hızlı Kredi Verecek: İşte Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri

Bankalar tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve kimlere daha hızlı kredi verileceği açıklandı.

Kredi 28 Tem 2022 20:14 0
Bankalar Bu Kişilere Daha Hızlı Kredi Verecek: İşte Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri

Bankalar bu kişilere çok daha çabuk , hızlı kredi veriyor.

Bankalardan kredi çekmek isteyen vatandaşlar, kredi çekerken bankaların neye baktığını, neye göre kredi verdiğini bize sordu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu durumun detaylarına yer verdik.

SON DÖNEMLERDE KREDİ KULLANIMI ARTTI

Geçtiğimiz gün açıklanan verilere göre son dönemlerde bankalardan kredi kullanımının arttığı görüldü. Özellikle bireysel ihtiyaç kredilerinde ciddi bir yükseliş görülürken borçlarını ödeyemediği için kredi borcundan dolayı hakkında icra takibi başlatılan kişi sayısı da artış gösterdi. 

BU KİŞİLERE DAHA ÇABUK VE DAHA HIZLI KREDİ VERİLİYOR

Kredi vermede bankalar öncelikle vatandaşın kredi notuna bakıyor. KRedi notu iyi olan ve geliri olan bir vatandaşa bankalar kolay ve hızlı şekilde kredi veriyor. 

KREDİ NOTU ARALIĞI

Kredi notu aralığı şu şekilde:

0 - 699: En riskli sınıf

700 - 1099: Orta riskli sınıf

1100 - 1499: Az riskli sınıf

1500 - 1699: İyi sınıf

1700 - 1900: Çok iyi sınıf

KREDİ NOTU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kredi notu sorgulama findeks üzerinden yapılıyor. Findeks uygulaması üzerindne kreid notunuzu sorgulayabilir ve kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenebilirsiniz. 

KREDİ NOTUNUZU NASIL YÜKSELTİRSİNİZ?

KRedi notunuzu yükseltmek için yapmanız gereken şeylerden bazıları şu şekilde:

Bankalara olan borçlarınızı muhakkak zamanında ödeyin: Bankalara olan kredi ve kredi kartı borcunuzu zamanında ödeyin. Düzenli ödemeler kredi notunuza ciddi şekilde etki etmektedir.  Bir taksit aksatmanız , geç yatırmanız, ödememeniz durumunda kredi notunuzca ciddi şekilde düşüş görürsünüz.

Asgari yerine tüm borcu ödemeye çalışın: Kredi kartı borçlarınızın tamamını ödemeye çalışın. Asgari tutar ödemekten mümkün olduğu kadar kaçın.

Bankalara yakın olun: Bankacılık işlemlerini sık sık kullanarak bankalara yakın olun.

Kazancınız ile borcunuz arasında uçurum olmasın: Ayda 10 bin lira maaşı , geliri olan bir kişinin aylık ödemesi gereken borcun çok olması, gelirini aşması da kredi notunu kötü etkiler. Bu nedenle borcunuzla maaşınız arasında uçurum olmasın.

Faturalar : Otomatik ödeme talimatları da kredi notunuza iyi şekilde etki eder.

Kefil olmaktan uzak durun: Başkasına kefil olmaktan mümkün olduğunca kaçının. O kişinin borcunu ödememesi sizi dolayısıyla kredi notunuzu etkileyecek.

Kullanmadığınız hesapları kapatın: Bankalarda kullanmadığınız hesapları kapatın. Kullanmadığınız durgun hesaplar kredi notunuzun yükselmesi önünde engel olabilir.

Kredi başvurusunu sık sık yapmayın: Kredi çekmek için sürekli başvuru yapmayın. Yapacağınız başvurular kredi notunuzu etkiler.

Finans7.com  | Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç