Bankalar Birliği Açıkladı: Dolar 40 TL Olacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankalar Birliği Açıkladı: Dolar 40 TL Olacak!

Türkiye Bankalar Birliği, 2024 yılının sonunda doların 40 TL olacağını açıkladı! İşte haberin detayları...

Döviz 24 Ocak 2024 0
Bankalar Birliği Açıkladı: Dolar 40 TL Olacak!

Dolar kurunda merak edilen tahminlerden birisi de Bankalar Birliği'nden geldi. Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar o rakamı işaret etti. Ayrıca kurun bu sene enflasyondan fazla artmayacağına da değindi.

ENFLASYONDAN FAZLA ARTMAYACAK
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, katıldığı toplantıda ekonomi ve bankacılık sektörünü konu aldı. Gelişmelere dair değerlendirmelerini paylaşan Çakar, dolar kuru için tahmini de duyurdu. Yıl sonu tahmininde bulunarak, dolar kurunun bu yıl enflasyondan fazla artmayacağını da dile getirdi.

ABD'de enflasyon artarken Türkiye'de dolar neden değer kazanmayı  sürdürüyor? | Euronews

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ
Enflasyon tahminlerini paylaşan Çakar, 2024 yılı için yüzde 40 - 45 seviyelerini işaret etti. Mayıs ayı itibariyle enflasyonun zirve yapacağını ifade ederek, mevcut politikalarda acele edilmemesi gerektiğini söyledi. Enflasyonun yapıcı olmadan, kalıcı hale gelmeden düşürülmesi gerektiğini söyleyerek, dikkatli olunması ve politikaların daha da olgunlaştırılarak devam edilmesinin önemini anlattı.

2024 senesinin bir restorasyon ve normalleşme yılı olduğunu söyleyen Çakar, 2025 yılını satın almak için 2024 yılını kullanmak gerektiğini söyledi. 2025 yılında bir atlama ve sıçrama yapabilmek adına 2024 yılında adımlarının atılması gerektiğinin altını çizdi.

DOLARDA O RAKAMI İŞARET ETTİ
Alpaslan Çakar, 2025 yılı için enflasyonun OVP'de yüzde 15 seviyelerinde tahmin edildiğini söyledi. Yetkililerin kararlı duruşuyla beraber bu seviyelerin yakalanabileceğini ifade etti.

Dolar kuru güne nasıl başladı? Piyasalarda son durum - Finans haberlerinin  doğru adresi - Mynet Finans Haber

Kredi büyümesinde 2024 yılında yüzde 40 civarında tahminlerini paylaşırken, dolar için o rakamı işaret etti. Dolar kurunun enflasyondan daha fazla artmayacağını söyleyen Çakar, 2024 yılının sonunda 39 - 40 TL beklentisi olduğunu açıkladı.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç