Bankadan enflasyon tahmini: Yüzde 30'lara düşeceği tarih açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankadan enflasyon tahmini: Yüzde 30'lara düşeceği tarih açıklandı

QNB Finansbank tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2023 yılında enflasyonun düşeceğine yer verildi.

Bankalar 9 Ocak 2023 10:57 0
Bankadan enflasyon tahmini: Yüzde 30'lara düşeceği tarih açıklandı

Son dakika haberi: Bankalar enflasyonun düşeceğini bekliyor. İşte beklentiler.

Geçen 3 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon rakamlarına baktığımızda 2022 yılınnın yüzde 64.27'lik enflasyonla kapatıldığı görüldü. Yeni yılda düşmeye devam etmesi beklenen enflasyon rakamlarında baz etkisi ile bu yıl daha da düşeceği bildirildi. QNB Finansbank tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında enflasyonun ilk yarıda ciddi düşeceğine yer verildi.

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan ilk yarıda yüzde 30'lu rakamların görülebileceğini söyledi. "Doğa Öncüleri Gençlik Programı" kapsamında Hatay Defne Yeşilpınar Ortaokulunda düzenlenen lansman sonrası basın mensupları ile bir araya gelen Tan, sendikasyn kredilerinin neredeyse tamamının sürdürülebilirlik kapsamında aldıklarını belirtti ve yenileme oranının yüzde 104 seviyesined beklendiği görüldü. Diğerlerinde ise oranın 100'ün altına gerilediği görüldü. 

QNB Finansbank Müdürü Tan yaptığı açıklamada 2023 yılının ilk yarısına kadar enflasyonun yüzde 30'lara kadar düşmesini beklediğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç