Bankacılar bu sene mavi giyecek: İşte nedeni
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bankacılar bu sene mavi giyecek: İşte nedeni

Son dakika haberi: Bankacılar mavi giyeceğini söyledi. Peki neden mavi giyecekler? İşte gelen detaylar.

Bankalar 1 Şubat 2024 21:22 2
Bankacılar bu sene mavi giyecek: İşte nedeni

Bankacılar mavi giyecek.

Geçen sene bankacılar 1 Şubat 2023 tarihinde siyah giyerek aldıkları düşük maaşları ve maaşlar arasındaki adaletsizlikleri protesto etmişti. Bu sefer de bankacılar mavi giyme kararı aldı.

Geçen sene büyük ses getiren siyah elbiseli protestodan sonra bankalar iki defa maaş düzenlemesi yapmıştı. Bu sene bankalar yeni yıl zam oranlarını açıklamış ve birçok banka, yüzde 50 oranında maaş zamları yaptı. Bu da enflasyonun altında bir maaş zammı anlamına geliyor.

Son 3 senede bankacıların maaşları reel olarak hesaplandığında yüzde 60 oranında azalış gösterdi. Bazı bankacıların, hatta birçok bankacının aaşı asgari ücret düzeyine kadar gerilemiş durumda.

En düşük memur maaşı 33 bin liraya kadar gelmişken 25 bin liranın altında maaş alan bankacılar, maaş düzenlemesi bekliyor.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
sanki bir tek bankacılarda var bu sorun 2 sene önceye kadar 3 4 asgari ücret alan sektördeki vatandaş şimdi 1.5 kat asgari ücret alıyor.. tek bir sektörde tek bir yerde varmış gibi lanse edilmiş. HER SEKTÖRDE BU DURUM VAR!!
Ziyaretçi 5 Ay Önce
arkadas bu asgari ucretli emekli dul ve yetim bunlar icin hic viaey ifade etmiyor orasi keain Allahta bunlarin bin belasini versin insallah