Banka müdürlerinden kiralık kasa açıklaması: Enkaz altında servet yatıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Banka müdürlerinden kiralık kasa açıklaması: Enkaz altında servet yatıyor

Bankalardan enkaz altındaki kasalar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte banka müdüründen gelen açıklama.

Son Dakika 25 Şubat 2023 11:50 0
Banka müdürlerinden kiralık kasa açıklaması: Enkaz altında servet yatıyor

Deprem illerinde yıkılan birçok bankada enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Deprem felaketinin yaşandığı bölgede enkaz kaldırma çalışmaları hızlı şekilde başladı. Bölgede yıkılan banka şubeleri, kullanılamaz hale gelen banka şubelerinde kiralık kasaların ne olacağı merak konusu oldu.

Bilindiği üzere birçok vatandaş, kendi değerli eşyalarını, fiziki olarak aldıkları altınları banka kasalarında saklıyor. Banka kasa kira fiyatları için TIKLAYIN

Kiralık kasada mahremiyet esas alınıyor. Bu nedenle kasanın içinde ne olduğunu sadece kasaya eşya koyan kişi biliyor. Bu yüzden eğer banka içindeki eşya ile ilgili beyan yapılmadıysa deprem nedeniyle kaybolan kiralık kasaların tazmini mümkün olmuyor. Birçok kişi konu ile ilgili şikayetlerini sosyal medya üzerinden ve BDDK'ya iletiyor. Fakat bankacılık kuralları gereğince konu ile ilgili atılacak bir adımın da olmadığı bildiriliyor.

Türkiye Gazetesi'ne konu ile ilgili bir açıklama yapan banka müdürü, kasaların tamamının isme kayıtlı olduğunu söyleyerek,  "Kasaların tamamı isme kayıtlıdır, bankalar hasar tespit çalışması yapıyor. Kasada yer alan değer hakkında yapılan beyan ile ödeme yapılamıyor" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç