Banka mevduat faiz oranları fırladı: 32 günlük, 92 günlük en yüksek faiz veren banka getiri hesaplaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Banka mevduat faiz oranları fırladı: 32 günlük, 92 günlük en yüksek faiz veren banka getiri hesaplaması

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde bankaların mevduat hesabı faiz oranlarının tarihi seviyelere kadar çıktığı bildirildi. İşte bankaların mevduat hesabı faiz oranları ve 32 günlük, 92 günlük mevduat hesabına en yüksek faiz veren bankaların getirisi.

Bankalar 30 Eylül 2023 11:13 1
Banka mevduat faiz oranları fırladı: 32 günlük, 92 günlük en yüksek faiz veren banka getiri hesaplaması

Mevduat faizleri fırladı: Tarihi seviyelere kadar yükseldi.

Bankaların mevduat hesaplarına sunduğu faiz oranları hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada mevduat faizlerinin tarihi seviyelere kadar yükseldiğine yer verildi. Peki mevduat hesapları faiz oranları ne kadar oldu? En fazla faiz veren banka hangisi? Mevduat hesapları faiz getirisi nasıl hesaplanır?

Parasını bankaya yatırarak faiz getirisi elde etmek isteyen vatandaşlara bankalar, rekor düzeyde faiz seçeneği sunarken yatırılacak paraya göre elde edilecek faiz getirileri de asgari ücreti çok geride bıraktı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre bankalarıun mevduatlarının ağırlıklı bölümünü oluşturan 1 ile 3 ay arası vadeli mevduat hesaplarında ortalama faiz oranı yüzde 42.7 seviyesine kadar çıktı.

Bu seviyesi ile son 20 yılın en yüksek faiz seviyesi gelirken mevduat faizleri, bankaların ticari kredi faiz oranlarını bile geride bıraktı. Aynı hafta verilerine göre ticari kredi faizleri yüzde 42.2 seviyesinde kaldı.

Bankacılık sektöründe toplam mevduat hesaplarının 22 Eylül ile biten haftada 120.6 milyar lira arttığı görülürken aynı dönemde bankalardaki TL cinsi mevduat hesapları yüzde 1.7 oranında yükseldi.

Yabancı para cinsinden mevduatlar ise yüzde 0.3 oranında azaldı.

MEVDUAT HESAPLARI FAİZ ORANLARI VE HESAPLAMASI

Ortalama mevduat faiz oranları yüzde 42.7 seviyesinde. En yüksek mevduat faizleri ise yüzde 45 seviyesine kadar çıktı. Peki 500 bin lirasını bankaya yatıranların 32 günlük ve 92 günlük faiz getirisi hesaplaması şu şekilde:

500 bin liralık bir mevduat hesabının 32 günde faiz getirisi 18 bin 738 TL seviyesinde ve asgari ücretin 1,5 katı kadar.

92 günlük mevduata parasını yatıranlar 3 ayın sonunda 53 bin 876 TL faiz getirisi elde etmiş olur.

YÜZDE 50'NİN ÜZERİNE ÇIKIYOR

Bankaların mevduat hesapları faiz oranlarının kısa sürede yüzde 50'lerin üzerine çıkabileceği bildiriliyor. Yüzde 50'ye çıkması durumunda 500 bin liranın 32 günde getirisi 20 bin 820 lira olur.

Bankacılık sektöründen yetkililer, kısa sürede faizlerin yükseleceğini bildirdi.

Son dakika haberleri için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
bu faizler nereye kadar çıkaracaklar zengin daha zengin oldu fakir daha fakirledi buna dur denmeli yoksa sonumuz kriz gibi gozukuyor