Banka Kredi Faizlerine İndirim Müjdesi Geldi: Çalışma Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Banka Kredi Faizlerine İndirim Müjdesi Geldi: Çalışma Başladı

Bankaların yüksek kredi faizleri son dönemlerin en tartışılan konusu haline geldi. Tartışmalar devam ederken bir son dakika açıklaması geldi.

Kredi 3 Ağu 2022 09:00 0
Banka Kredi Faizlerine İndirim Müjdesi Geldi: Çalışma Başladı

Merkez Bankası Başkanı: Faizler düşecek. 

Geçen hafta başlayan kredi faiz tartışmaları devam ederken Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Dün TOBB Sektör MEclisleri müşterek toplantısına katılarak iş dünyasını dinleyen ve onlara seslenen Kavcıoğlu, geçen gün İSO toplantısında yaşanan duruma açıklık getirdi.

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Sözcü’ye konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ yaptığı açılamada kredi faizlerinin yüksek olması hakkında, “Kavcıoğlu, politika faizinin yüzde 14 olduğu bir ortamda kredi faizlerinin yüzde 40-50’lere kadar çıkmasından üzüntü duyduklarını ve bunların takipçisi olduklarını belirtti. Kredi faizlerinin düşürülmesi için de bir formül üzerinde çalıştıklarını ifade etti” ifadelerini kullandı. 

KREDİ FAİZLERİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAKLAR

TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Fayat açıklamasında, Merkez Bankaıs Başkanı Kavcıoğlu'nun faizleri düşürmek için girişimlerde bulunacakları sinyalini verdiğini söyledi. Fayat açıklamasında Kavcıoğlu'nun burada yaptığı açıklamasında, stokçuluk ile ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını , sanayicileri stokçu olarak tanımlamasının söz konusu olmadığını söyledi. Kavcıoğlu, kast ettiğ iile anlaşılanın farklı olduğunu söyledi. 

Geçen hafta sert geçen İSO toplantısından sonra dün TOBB'un toplantısına katılan Kavcıoğlu'nun , diğer toplantıda olduğu gibi bu toplantıda bir tartışmaya girmediği açıklandı. Fayat konu ile ilgili yaptığı açıklamada herhangi bir gerginlik olmadığını söyleyerek, “Ağırlıklı konuşulanlar krediye erişim sorunu, reeskont kredilerindeki sıkıntılar ve kredi faizlerinin yüksekliği idi” ifadelerini kullandı.

SİZİN ANLATTIĞINIZ KADAR BÜYÜK BİR SORUN YOKTU AMA...

Fayat açıklamasında Kavcıoğlu'nun sözlerini aktardı ve daha önce faiz dokümanlarına baktığını, ancka anlatılan kadar büyük bir kredi sorunu  görmediğini, ancak son dönemlerde bu sorunun çıktığını söyleyerek, "Sizin anlattığınız kadar büyük bir kredi sorunu yoktu ama son dönemde o kadar fazla söylüyorsunuz ki bunun da artık bir önemli bir sorun olduğu ortada’ mesajını verdi” dedi.

FAİZLER DÜŞECEK

Kredi faizlerinin düşürülmesi için bankalara telkinde bulunulacağı, bu konuda çalışma yapılacağı öğrenildi.

Kredi banka haberlerinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç