Banka Hissesine Halkbank Müdahalesi: KAP'a Bildirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Banka Hissesine Halkbank Müdahalesi: KAP'a Bildirdi

Halkbank'tan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada hisse geri alımı yapıldığına yer verildi.

Borsa 21 Eylül 2022 00:23 0
Banka Hissesine Halkbank Müdahalesi: KAP'a Bildirdi

Halkbank hisse alımına geçti. Geri alım programı çerçevesinde Halkbank , 20 Eylül 2022 tarihinde 8.85 milyon lot hisse geri alımı yaptı. Geri alımın fiyat aralığının ise 8.06 ile 8.58 seviyesinde olduğu bildirildi.

Son dönemlerde borsada bankacılık hisselerinde hareketli günler yaşandı. Geçen haftalarda art arda tavan yapan hisseler son günlerde hızlı şekilde düşmeye başladı. Borsada birçok hisse düştü ancak bankacılık hisselerinde, özellikle Rusya ile yapılan para transferinde kullanılan MİR sisteminin yasaklanması sonrası sert düşüşler görüldü.

Banka'nın KAP'a son dakika olarak gönderdiği bildirime baktığımızda Halkbank'ın bu düşşe dur demek için hisse geri alımına geçtiği bildirildi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildiğrime baktığımızda geri alım çerçevesinde 20 Eylül 2022 tarihinde 9.85 milyon lotluk hisse geri alımının gerçekleştirildiğine yer verildi. Banka yaptığı açıklamada bunun toplam karşılığının ise 38 milyon lira olduğunu bildirdi.

Sabah 8.76 ile güne başlayan hisse , gündüz saatlerinde 8.06 'ya kadar düşerek günün en düşük seviyesini görmüştü. Halkbank'ın geri alıma başlamasının ardından hisse 8.92 seviyesine kadar çıktı. Hisse günü yüzde 6.03 seviyelik düşüşle 8.41 seviyesinde kapattı.

Bugün KAP'a bildirilen söz konusu geri alımın detaylarına baktığımızda , hisse geri alımlarında en yüklü alımın 4.02 milyon lotluk alımın yapıldığı 8.06 seviyesinde olduğu görüldü.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç