Bank of America'dan Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bank of America'dan Merkez Bankası faiz kararı beklentisi

Bank Of America analistleri yaptığı son dakika açıklamasında faizlerin kademeli artışının devam edeceğini bildirdi.

Ekonomi 8 Ağu 2023 13:49 0
Bank of America'dan Merkez Bankası faiz kararı beklentisi

Bank Of America'dan son dakika yorumu: İşte Merkez Bankası faiz beklentisi.

ABD'nin önde gelen bankalarından BofA tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada BofA Securities ekonomisti Zümrüt İmamoğlu, TCMB'nin politika faizini çok küçük adımlarla artıracağını bildirdi.

Açıklanan rapora baktığımızda Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 20 seviyesine çıkarana kadar 50 ile 100 baz puanlık artışlar yapacağı ve son olarak Nisan 2024 tarihinde faizi sabit tutacağını bildirdi.

Zümrüt İmamoğlu yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki artış ve güçlü iç talep yüzündne 2023 yılında cari açığın 42 milyar dolara çıkacağını bildirdi. Yapılan açıklamada İmamoğlu, "Petrol fiyatlarındaki artış ve güçlü iç talep nedeniyle cari açık tahminimizi 2023'te 36 milyar dolardan 42 milyar dolara revize ediyoruz. Altın ithalatındaki kota kısıtlamaları muhtemelen yardımcı olacaktır, ancak bu yıl rezerv biriktirme alanının çok sınırlı olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haziran ayında 650 baz puan faiz artırımı yapan, daha sonra faizleri 250 baz puan daha artırarak yüzde 17.5'e kadar çıkaran Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faiz artırımına devam edeceği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç