Bana miras kaldı mı, ne kalacak? E Devlet WebTapu sorgulama ekranı açıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bana miras kaldı mı, ne kalacak? E Devlet WebTapu sorgulama ekranı açıldı

E Devlet üzerinden sorgulama ekranı merak ediliyordu. Miras sorgulama sayfası açıldı ve buradan size miras kalıp kalmayacağını sorgulayabileceksiniz.

Emlak 19 Ara 2023 0
Bana miras kaldı mı, ne kalacak? E Devlet WebTapu sorgulama ekranı açıldı

E Devlet'ten size miras kalıp kalmadığını öğrenebilirsiniz.

E Devlet kapısı üzerinde vatandaşlara birçok hizmet sunuluyor. Sunulan hizmetlerden bir tanesi de miras sorgulama hizmeti oluyor.

Günümüzde ev hatta araba almak hayal oldu. Elinde toplu parası olmayan ya da iyi bir geliri olmayan vatandaşlar, ev ve araba almayı hayal bile edemiyor.

Ancak bir yerden kalan toplu para ve buna ek olarak kredi çeken vatandaşlar, kendi evini alabiliyor. Toplu paranın tek geleceği yer ise miras yolu ile.

Babanızdan, dedenizden size kalan bir şeyi satarak bunu peşinat yapan vatandaşlar, kalan parayı da bir şekilde tamamlayarak evini ya da arabasını alabiliyor. Peki bana miras kalıp kalmadığını nereden öğrenebilirim?

Bunun için öncelikle e devlet kapısına gitmeniz gerekmektedir. E Devlet kapısında öncelikle Nüfus Kayıt Örneği sorgulama kısmından nüfus aile seçeneğine gitmeniz gerekmektedir. Burada üst soyunuzun TC kimlik numarasını almanız gerekmektedir.

Daha sonra WebTapu sistemine girmeniz gerekmektedir. Burada sisteme girerek Mirasçısı olduğum taşınmazlar ekranına giderek sorgulama yapabiliyorsunuz.

Bunu tıkladığınızda üst soyunuzun kimlik numarasını girmeniz yeterli olacaktır. TC'yi girdiğinizde size miras kalıp kalmayacağını buradan rahatlıkla görebileceksiniz.

Bu ekranda babanızın, annenizin ve dedenizin üzerine olan taşınır taşınmaz malları görebilir ve bu şekilde size miras kalıp kalmayacağını öğrenebilirsiniz.

Peki sorguladığınızda size miras kalıyor mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç