Balıkesir'de iş arayanlara iyi haber: 25 bin kişiye iş kapısı açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Balıkesir'de iş arayanlara iyi haber: 25 bin kişiye iş kapısı açılıyor

Balıkesir'de iş arayanlar için son dakika açıklaması geldi. Belediye Başkanı, 25 bin kişiye iş kapısı açılacağını söyledi.

Ekonomi 13 Mart 2024 0
Balıkesir'de iş arayanlara iyi haber: 25 bin kişiye iş kapısı açılıyor

Balıkesir'de iş arayanlara iyi haber: 25 bin kişiye iş verilecek.

İş arayan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Balıkesir'de gelen açıklamada yeni kurulacak organize sanayi bölgeisnde 25 bin kişiye istihdam kapısının açılacağı bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bigadiç, Edremit, Gönen, Marmara, Dursunbey, Susurluk, Balıkesir merkez Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Gökköy Sanayi Sitesi, Marmara Sanayi Sitesi ve Galericiler sitesinin kurulacağını söyledi.

Yılmaz yaptığı açıklamada şehir olarak istihdamı ön planda tuttuklarını söyleyerek, "En önemli konumuz bu. Bir belediye başkanı şehir ekonomisi ve istihdam ile her şeyi planlarsa şehirde göç değil geriye dönüş olur. Bigadiç ve Edremit'e kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas OSB ile Türkiye'nin ihtiyacından daha fazla çiçek üretilerek havaalanı ile Avrupa'ya ihraç edilecek. Buradalar gençler için tam bir istihdam alanı" ifadelerini kullandı.

DAHA UCUZ ÜRÜN ALABİLECEKLER

Başkan Yılmaz, organize sanayi bölgesinden geçen ürünler ile birlitke 20 milyon kişiye ucuz ürün gönderileceğini söyledi ve "Gönen Sera İhtisas OSB sayesinde Antalya'dan Marmara Bölgesi'ne nakliye edilen sebze ve meyveleri artık biz buradan temin edip 26 milyon insanın nakliye parasıyla daha pahalıya; domates yemesini, marul yemesini, muz yemesini engelleyecek bir projemiz. Bizim gıda mühendisliğinde okuyan öğrencilerimizi de, hemşirelik de okuyan öğrencilerimizi de, finansta, işletmede okuyan öğrencilerimizi de istihdam edeceğimiz yer. Marmara OSB Genişleme Etabı, Susurluk Besi İhtisas OSB ve Dursunbey OSB'de de istihdam sağlayacağız" ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz şunun derdindeyiz, Balıkesir'in bütün ilçeleri güçlü olsun, bütün ilçelerin nüfusu korunsun, nüfus orada artsın, aş, iş olsun. Balıkesir'deki insanların hepsinin boğazından geçen gıdanın gelirin yüzde 65'i tarıma dayalı. Altıeylül İlçesi Kesirven Mahallesi yakınında 120 dönüm yer satın aldık, Galericiler Sitesi'ni de oraya taşıyıp orada bir ihtisas yapacağız. Gökköy Sanayi Sitesi'nin de yer ile ilgili sorunu çözemezsek parasını verip yeni yer alacağız. Gökköy bölgesinde tamamen sanayici olup dükkan alamayan insanlarımıza da yeni dükkanlar açacağız. Ticaret yapan insanların emek külfet dengesi içerisinde kira maliyetlerini aşağıya düşürecek, Baltok üzerinden yeni iş yerleri yapacağız. Marmara Sanayi Sitesi'ni de yapılacak"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç