Bakır fiyatlarında sert düşüş geldi: İşte yorumlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakır fiyatlarında sert düşüş geldi: İşte yorumlar

Bakır fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada fiyatın kritik seviyelere gerilediği görüldü.

Emtia 30 Mayıs 2023 08:44 0
Bakır fiyatlarında sert düşüş geldi: İşte yorumlar

Son dakika haberi: Bakır fiyatlarında düşüş beklentisi.

Bu yıla büyük bir yükseliş ile başlayan emtia fiyatlarında Çin'in talebinde yaşanan zayıflık ve tüm dünyada yüksek tutulan faizin baskısı ile yaşanan ortam devam ediyor. Çin'in toparlanmasındaki hayal kırıklığı, bakır fiyatlarında ciddi satışlaar getirdi ve fiyat yönü aşağı döndü.

Son verilere göre Hedge fonları, pandeminin ilk aylarından şimdiye kadar ilk defa Londra Metal Borsası'nda bakıa karşı pozisyon açıyor. Son verilere bakıldığında bakırdaki yatırım fonu pozisyonunun net kısa pozisyona yükseliş beklentisi sayısının düşüş beklentisi altında kaldığı görünüyor. Haziran 2020 tarihinden bu yana bu durum ilk defa oldu.

Hemen hemen tüm sektörlerde kullanımı açısından ekonomik bir öncü olan söz konusu metal, resmi verilerin dünyanın en büyük tüketicisindne gelen zayıf talebe işaret etmesinden sonra artan baskının altına geldi. Londra'da 3 ay vadeli bakırın fiyatı son 1 ay içinde yüzde 6 oranından fazla değer kazandı ve 8000 dolar seviyesinin altına geriledi.

YORUMLAR

TD Securities'ın yaptığı son dakika açıklamasında analistler, bakır fiyatlarının 7.700 doların altına düşmesi ile birlikte önemli ölçüde fazla satış olacağı bildirildi.

StoneX Group'ta Michael Cuoco da bir açıklama yaptı. Cuoco yaptığı açıklamada Panama, Şili ve Peru'da görülen son maden tedarik kesintilerinin "arka planda kaldığını" bildirdi ve Çin ile ilgili tedirginliğin de ön planda olduğuna yer verildi. Son dönemde bazı büyük yeni madencilik projeleri de yürürlüğe alındı ve Bank of America Corp. ve Citigroup Inc.'den analistler bu yıl küçük bir bakır fazlasını beklediği bildirildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç