Bakanlık açıkladı: Buzağı destekleri ne zaman hesaba yatacak 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakanlık açıkladı: Buzağı destekleri ne zaman hesaba yatacak 2023

Buzağı destek ödemeleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Bakanlık, buzağı destek ödemeleri hakkında bilgi verdi. Peki destek ödemesi ne zaman hesaplara yatacak?

Tarım 25 Şubat 2023 12:56 0
Bakanlık açıkladı: Buzağı destekleri ne zaman hesaba yatacak 2023

2023 buzağı destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?

Çiftçilik ve haycancılık yaparak geçimini sağlamakta olan vatandaşlar, buzağı destek ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihleri araştırmaya başladı. Peki buzağı destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Ödemeler ne kadar yatacak? Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan konu ile ilgili son dakiak açıklaması geldi.

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2022 yılından bu yana verilen mazot ve gübre desteklerinin depremden etkilenen 11 il için erkene alındığına yer verildi. Destek ödemelerinin 11 il için nakit olarak hesaplara yatırılacağını söyleyen Bakanlık, "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 11 ilimiz için nakit olarak ödenecek" dedi ve ödeme tutarlarını şu şekilde açıkladı:

"Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacak"

ÇKS BAŞVURUSU UZATILDI

Çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu için sürenin uzatıldığını bildiren Bakanlık, "2023 üretim yılı ÇKS başvurusunu yapan üreticilerimizin 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihini, 8 Mayıs tarihine kadar uzattık" dedi.

BUZAĞI DESTEK ÖDEMELERİ

Buzağı destek ödemeleri hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı, şu bilgileri paylaştı:

"Yıl boyunca ödenecek olan 530 milyon lira tutarındaki Çiğ Süt Desteği, Buzağı Desteği, Anaç Koyun-Keçi Desteği, Büyükbaş Hayvan Besi Desteği, Arılı Kovan Desteği, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemeleri 11 ilimiz için şubat ayı içine çekilerek üreticilerimizin hesaplarına yatırılacak. Ayrıca, 11 il için 185 bin işletmeye, 2 milyon büyükbaş için hayvan başına 500 lira ve 9 milyon küçükbaş için hayvan başına 50 lira olmak üzere toplam 1,5 milyar lira yem desteği vereceğiz"

Siz hangi ilde ödeme bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından şehrinizi, destek ödemesinin yatıp yatmadığını yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Deprem sonrası buzağı destek ödemelerinin erken yatırılacağı illere şu şekilde yer verildi:

Adana
Adıyaman
Diyarbakır
Gziantep
Hatay
Kahramanmaraş
Kilis
Malatya
Osmaniye
Şanlıurfa
Elazığ.

Diğer iller için henüz bir tarih açıklanmadı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde tarih hakkında açıklama gelecek. Bakanlıktan açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç