Bakan'dan Hayat Pahalılığı Açıklaması: Enflasyonu Yeneceğiz Elimizde Kanıtlar Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan'dan Hayat Pahalılığı Açıklaması: Enflasyonu Yeneceğiz Elimizde Kanıtlar Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında enflasyon mesajı verdi ve enflasyonu yeneceklerini söyledi.

Ekonomi 19 Nisan 2022 22:46 0
Bakan'dan Hayat Pahalılığı Açıklaması: Enflasyonu Yeneceğiz Elimizde Kanıtlar Var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yaptığı son dakika açıklamasında enflasyonu yeneceğiz dedi ve ellerinde kanıtlar olduğunu söyledi.


Son dönemdeki hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon, tüm kesimleri ciddi anlamda etkilemektedir. Marketlerde , pazarlarda raflarda etiketler ateş pahası oldu. Eskiden kilo ile alınan şeyler şimdi ya alınamıyor ya da tane ile ancak alınabiliyor. Bu durumun çözülmesi beklenirken hükümetten bir son dakika açıklaması geldi.


Katıldığı bir programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin enflasyonu yeneceklerini söyledi. Türkiye'nin sanayi odaklı büyüdüğünü söyleyen Bakan Bilgin, yurt dışında insanların hastanenin önünden geçemediğini, paraları yoksa hastaneye giremediğini söyledi. Sağlık imkanlarının çoğunun ücretsiz olduğunu , özel hastane ücretlerinin de çoğunun devlet tarafından karşılandığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Bilgin, "Diğer ülkelerde paranız yoksa hastanelerin önünde ölüyorsunuz ama Türkiye uçak gönderip insanlarımızı getirip tedavi ettirdi." ifadelerini kullandı.


Ülkemizin her yerinde havalimanı, otoyol ve sağlık tesislerinin olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, bunun gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.


ELİMİZDE KANIT VAR

Salgın sonrası tüm dünya ekonomilerinin sarsıldığını, savaş ile birlikte tüm ülkelerde hayat pahalılığının olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Bilgin, enflasyonu yeneceklerini söyledi ve "Üretim zincirleri koptuğu için üretim ve ham maddeler pahalılaştı. Esas pahalı olan dışarıdan dövizle doğrudan aldığımız akaryakıttır. Yani petrol ürünleri ve doğal gaz. Bunların Türkiye'ye getirdiği maliyet çok yüksek ama bu bütün zorluklara rağmen Türkiye üretimini devam ettiriyor, büyümeye devam ediyor. 2021 yılında dünyanın en çok ve hızlı büyüyen iki ülkesinden biri olduk. Bu büyümeyi süreklileştirirsek, her yıl devam ettirirsek bu refaha dönüşür. Bugün yaşanılan enflasyon ve pahalılığı aşacağımıza inanıyorum. Sadece inanmıyorum, elimizde kanıtlarımız var. Türkiye, her ay 20 milyar dolar ihracat yapıyor. Yani Türkiye üretiyor. Geçen ay Türk ekonomisi, sanayisi yüzde 13 büyüdü. Türkiye sanayi ile büyüyor. Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Bunları çözeceğiz. Çalışanlarımıza, emekçilerimize, işçilerimize, kamu personeline gerekli desteği verdik. Emeklilerimize destek verdik, vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de devlet yurttaşının yanındadır, milletinin hizmetindedir. Bundan gurur duyuyoruz. Devlet milletin hizmetinde olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç