Bakan, yıl sonuna kadar kaç kişinin emekli olacağını açıkladı: Staj çıraklık ve kademeli emeklilikte üzen açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan, yıl sonuna kadar kaç kişinin emekli olacağını açıkladı: Staj çıraklık ve kademeli emeklilikte üzen açıklama

Kademeli emeklilik, staj ve çıraklık düzenlemesi bekleyen mağdurları üzen bir son dakika açıklaması geldi. Bu sene düzenleme beklenmiyor.

Emekli Haberleri 7 Şubat 2024 32
Bakan, yıl sonuna kadar kaç kişinin emekli olacağını açıkladı: Staj çıraklık ve kademeli emeklilikte üzen açıklama

Yıl sonu emekli sayısı beklentisi açıklandı. Bakan Işıkhan'dan kademeli emeklilik ve staj çıraklık bekleyenleri üzen haber.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün yaptığı açıklamada Türkiye'deki toplam emekli sayısını ve yıl sonuna kadar kaç kişinin emekli olacağını söyledi.

İKRAMİYELERE ZAM

Ntv canlı yayınına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, emekliler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, açıklamasının başında emeklilerin bayram ikramiyesine zam için çalışma başlattıklarını söyledi. Emeklilerden bu yönde çokça talep geldiğini ve bunu değerlendirmeye aldıklarını söyleyen Bakan, ilgili bakanlarla görüşme yapacaklarını söyledi ve yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İki bayram için. Bu kapsamda bugüne kadar toplamda 166 milyar 200 milyon lira bayram ikramiyesi olarak emeklilerimize ödeme gerçekleştirdik. Tabi ki her alanda olduğu gibi emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. Emeklilerimize 5 bin lira bir seferlik 5 bin lira destek verdik. Bir ödeme gerçekleştirdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de her zaman emeklilerimizin yanında olduk. Biz de Cumhurbaşkanımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'le görüşeceğiz. Ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda da gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Bu noktada ifade etmek isterim sizlere"

EMEKLİLERİN FARK ÖDEMELERİ

Emeklilerin, kanun gecikmesinden kaynaklanan fark ödemelerine de değine nBakan Işıkhan, ödemelerin yapıldığını söyleyerek, "Ocak ayından itibaren aylıkları eşitledik. Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız. 13 milyon 660 bin 868 kişiye 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesi yapacağız" dedi.

EMEKLİ SAYISINDA SON DURUM: YIL SONUNA KADAR 400 BİN KİŞİ EMEKLİ OLACAK

EYT sonrası 2 milyon kişinin emekli olduğunu söyleyen Bakan Işıkhan, "Son verilere göre, EYT'den emekli olan vatandaşımızın yaklaşık 950 bini tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. Emekli sayımız şu an 16 milyon. Talepler ve başvurular oldukça da 2024 yılının sonunda emekli sayımızın 16 milyon 400 bin olmasını öngörüyoruz"

KADEMELİ EMEKLİLİK, STAJ ÇIRAKLIK BU SENE ZOR

Bu açıklamaya baktığımızda 400 bin kişinin yıl sonuna kadar emekli olacağı görülüyor. Bu rakam da normal prim ve yaş şartını doldurup emekli olan kişilerdir. Sene sonuna kadar staj çıraklık ya da kademeli emeklilik düzenlemesinin yapılmayacağı görülüyor. Ancak seçimi de unutmamak gerekiyor. Seçim sürecinde her an sürpriz bir açıklama gelebilir.

Ancak bu konuda mağdur olan yüz binlerce vatandaşın seslerinin duyulması gerekiyor. Sizce kademeli emeklilik, staj çıraklık düzenlemesi gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Emeklilik müjdesi geldiğinde takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7

Yorumlar (32)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
kademeli emeklilik yıl sonuna kadar çıkmayacaksa seçimde kendilerine başarılar dilerim.
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Çıraklık bizim hakkımız bizim hakkımızı yiyen zehir zıkkım olsun
Ziyaretçi 5 Ay Önce
‪Adaletin önemi, bir toplumun sürdürülebilirliği ve huzuru için vazgeçilmezdir. Adil bir sistem, insanların güven duymasını sağlar. Toplumsal huzuru korur, ve insan haklarını güvence altına alır.1 güne 17-20 yıl adaletsizliğinin çözülmesi için‬ ‪#SeçiminAnahtarıKademe ‬
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Adalet için kademeli emeklilik şarttır
Ziyaretçi 5 Ay Önce
O zaman Yerel seçimde kendilerine başarılar dilerim ben ve stajyer çıraklar bu konuyu degerlendirecektir