Bakan Yerlikaya ve Meteoroloji 8 İli Sel İçin Uyardı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Yerlikaya ve Meteoroloji 8 İli Sel İçin Uyardı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sekizi ili sel için sarı ve turuncu kodlarla uyardı! İşte haberin detayları...

Haberler 18 Ocak 2024 21:07 0
Bakan Yerlikaya ve Meteoroloji 8 İli Sel İçin Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir'e turuncu; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da ise sarı uyarı vererek sel ve su baskınlarına karşı uyardı. İçişleri Bakanı Yerlikaya da Meteoroloji'nin uyarısını paylaşarak vatandaşlara tedbiri elden bırakmaması çağrısında bulundu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 19 Ocak Cuma günü için Balıkesir'de turuncu; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa'da ise sarı uyarıda bulunduğunu belirterek, sel ve su baskınlarına karşı uyardı.

Yağmur Suyu İçilir Mi?

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sarı ve turuncu uyarı verilen illerde yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Sel Uyarısında Bulundu

"SEL, SU BASKINI VE HEYELAN GİBİ OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİRLİ OLUN"
Yerlikaya paylaşımında, "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 19 Ocak 2024 Cuma günü (yarın) için aşırı yağışlar nedeniyle; 1 ilimizde turuncu uyarı, 8 ilimizde sarı uyarıda bulundu. Turuncu uyarı verilen ilimiz; Balıkesir. Sarı uyarı verilen illerimiz; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzlara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun." ifadelerini kullandı.

Burdur ve çevre illerinde sağanak yağmur bekleniyor - Burdur Gazetesi

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDE UYARI
İstanbul Valiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yarın beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak nedeniyle dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Paylaşımda, Meteoroloji'nin "İstanbul'da yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor" başlıklı uyarı metnine de yer verildi.

SARI KOD UYARISI NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

yağmur Haberleri | Son Dakika yağmur Gelişmeleri - Mynet

TURUNCU KOD UYARISI NEDİR?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç