Bakan Yerlikaya açıkladı: 23 firari Türkiye'ye iade edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Yerlikaya açıkladı: 23 firari Türkiye'ye iade edildi

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada başta terör, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve dolandırıcılık suçlarından olmak üzere 34 firariden 23'ünün Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.

Haberler 19 Ağu 2023 13:15 0
Bakan Yerlikaya açıkladı: 23 firari Türkiye'ye iade edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 firarinin Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada başta terör, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve dolandırıcılık suçlarından olmak üzere, yakalandıkları ülkelerden talep edilen 34 firariden 23'ünün Türkiye'ye iade edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya açıklamasında, "Son 60 günde İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızca, başta terör, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti ve dolandırıcılık suçlarından olmak üzere 30’u kırmızı bülten ile 4’ü doğrudan talep edilen 34 firari şahsın, 16 farklı ülkede yakalanmaları sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

23'Ü İADE EDİLDİ

Bakan Yerlikaya açıklamasının devamında "Bu şahıslardan 23’ü ülkemize iade edilmiş, 11 şahsın ülkemize teslimine yönelik çalışmalar ise Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları koordinesinde devam etmektedir. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Emniyet Güçlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

"DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUNLAR KAÇAMAYACAKLAR"

Açıklamasının sonunda ise Yerlikaya, "Suç işleyenler dünyanın neresinde olursa olsunlar İnterpol-Europol Daire Başkanlığımızın elinden kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç