Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika: Taşerona kadro geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika: Taşerona kadro geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan taşerona kadro hakkında açıklama geldi. Bakan, taşerona kadronun geleceğini söyledi.

Çalışma Hayatı 8 Ağu 2023 19:25 14
Bakan Vedat Işıkhan'dan son dakika: Taşerona kadro geliyor

Son dakika: Vedat Işıkhan'dan taşerona kadro açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir son dakika açıklamasında bulundu ve taşerona kadro konusuna değinerek çalışmalarda son durumu aktardı.

KHK kapsamında kauya alınmayan taşeron işçiler ile ilgili yapılan açıklamada Bakan Işıkhan, taşerona kadro gelecek mi? Ne zaman kadro gelecek? sorularına şu şekilde cevap verdi:

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılanların sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin hususlar, 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmiştir. Bu çerçevede, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca işlemler yürütülmüştür.

Bununla birlikte 2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR: TAŞERONA KADRO GELİYOR

Bakan Işıkhan yaptığı son dakika açıklamasında taşerona kadro çalışmalarının sürdüğünü ve taşerona kadro sözlerini tutacaklarını söyledi. 1 Ekim tarihinde meclis açıldıktan sonra düzenleme gündeme gelecek. Taşerona kadrodan haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kadro verecez kadro verecez kaç yıl oldu hala kadro verecekler çocuk kandirir gibi çocuk kandiriyorlar
Ziyaretçi 11 Ay Önce
önüne bir deneme sınavı almadan bu insanları buraya koyanlara hakkımı helal etmiyorum. Yıllarca dirsek çürüten insanları kamu işçisi karşısında rezil edenlere hakkımı helal etmiyorum. Bir gün gelir devran döner inşallah
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Gelirse ekimeeee Gelmeseee
Ziyaretçi 11 Ay Önce
fahrilere kuran kursu öğreticileri kadro bekliyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Oy verdik halimizi verin