Bakan Tunç kapsamı açıkladı: 9. Yargı Paketi hazırlıkları başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Tunç kapsamı açıkladı: 9. Yargı Paketi hazırlıkları başladı

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında 9. yargı paketi çalışmalarının başladığını söyledi.

Haberler 19 Mart 2024 6
Bakan Tunç kapsamı açıkladı: 9. Yargı Paketi hazırlıkları başladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kader mahkumlarına af ve yeni yargı paketi açıklaması: 9. Yargı Paketi hazırlıkları başladı.

Gazeteci Neşe Berber'in Youtube kanalına konuk olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Tunç yaptığı açıklamada kader mahkumlarının af beklentilerine ve yeni yargı paketine ilişkin detaylara yer verdi. Bakan Tunç yaptığı açıklamada yeni yargı paketi ile denetimli serbestlik sürelerinin düzenleneceğini söyledi. Bunun yanı sıra çetelerle mücadelede yeni düzenlemeler hayata geçecek.

MAHKUMLARA AF GELECEK Mİ?

"Af çıkabilir mi?" sorusuna Bakan Tunç şu şekilde cevap verdi:

"Af ile ilgili herhangi bir şey söz konusu değil. Gündemimizde söz konusu değil. Zaten Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza İnfaz Kanununda önceki dönemlerde yapılan düzenlemelerle koşullu salıverme ve denetimde düzenlemeler yapılmıştı. Ama bahsettiğinzi anlamda af söz konusu değil"

9. YARGI PAKETİ

"Yargı paketleri bitmez. Çünkü toplum durağan değil. Yeni suç tipleri ortaya çıkıyor. Dolayısıyla yeni değişiklikler nüksedebiliyor. Geçen yasama döneminde 7 yargı paketi vardı. 8. yargı paketi de bu dönem çıktı.

9. Yargı paketi hazırlıklarına şimdi başladık.

"9. Yargı Paketinde özellikle şunu istiyoruz. Toplumdaki cezasızlık algısını ortadan kaldırabilecek düzenlemelere ihtiyacı var.

Kişi ceza aldığında hiç yatarı olmayan ceza almasın. Yatarı olsun. Özellikle suç mağduru rahatlasın. Kişinin de özellikle; İşlediği suç için bir yaptırımla karşı karşıya olsun.

Dolayısıyla 1 yıl otomatik denetimli serbestlik yerine bir oran getirerek cezasızlık algısını ortadan kaldıracağız.

Yine çetelerle mücadele için düzenlemeler yapılacak. Mal varlıklarına ilişkin düzenlemeleri de hayata geçireceğiz. 9. Yargı paketinde yine bir yayın yaparız"

Sizce 9. yargı paketinde neler olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YENİ YARGI PAKETİ MECLİSE NE ZAMAN GELECEK?

Yeni yargı paketinin çalışmaları başladı. Düzenlemenin kısa sürede tamamlanması ve seçimden sonra meclise gelmesi bekleniyor. Düzenleme meclise geldiğinde haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 40 Gün Önce
Sadece muhkümlar içinmi boşanmada mal paylaşımı var niye bunlar konuşulmuyor kadın calişmamiş kocasından hem nafaka alıyor hem mal paylaşım oluyor bunada bir çözüm bulsunlar kadın madur olmasin hiç erkeklerin hakları yok bunlarıda gündeme getirin nafaka kalsın mal paylaşımı kalsın kadında calişsin erkekte çocuk olmadığı halde nafaka veriliyor kadına yattığı yerden para alıyor yasadan buda geçsin
Ziyaretçi 40 Gün Önce
Ceza affı gelmeli bence demiyoruz ki katiller caniler dışarı çıksın ama suçu hafif ve az olanlar çıkmalı bence ülkede haklı adalet olsun
Ziyaretçi 41 Gün Önce
Mahkuma ceza İndirimi ve Disiplin Affı istiyoruz
Ziyaretçi 41 Gün Önce
İnfaz koruma memurlarının özlük hakları düzenlenmeli.
Ziyaretçi 41 Gün Önce
Bu ramazan ayının hürmetine af gelsin ,babamı çok özledim 😞