Bakan Son Durumu Açıkladı: EYT, Sözleşmeliye, Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Son Durumu Açıkladı: EYT, Sözleşmeliye, Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında "Önümüzdeki dönem içerisinde de sözleşmeli personel sorununu çözüyoruz. EYT sorunu önümüzde, çözüyoruz. Bütün bu sorunları dosya dosya açıp çözüyoruz." dedi.

Çalışma Hayatı 8 Eylül 2022 14:03 69
Bakan Son Durumu Açıkladı: EYT, Sözleşmeliye, Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Son Dakika 2022

Çalışma Bakanı'ndan kadro ve EYT açıklaması.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın da katılımı ile Antalya'da AK Parti İl Başkanlığı tarafındna düzenlenen partiye yeni katılanlara rozet takma törenine katıldı ve geleceğin şekillendirildiğini söyledi. Büyük Türkiye davasının bin yıldır olduğunu söyleyen Bilgin, "Bin yıl önce buranın adı 'Anatolia' idi. Buranın adını Türkiye yapan bir milletiz. Türkiye herhangi bir ülkenin adı değildir. Türkiye dünyanın merkezinde olan bir ülkedir." dedi.

BATI AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA KALDI

Batı ülkelerinin açlıkla karşı karşıya kaldığını söyleyen, burada Türkiye'nin devreye girerek sorunu çözdüğünü söyleyen Bakan, bunu yapanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.  Bakan  Bilgin, "İnsanlık hangi tehlike ile karşı karşıya kalırsa, Türkler, Türkiye o insanlık meselesinin yanında duran bir ülke olmuştur. Dün de öyle olmuştur yarın da öyle olacaktır." dedi.

Ekonomide, kalkınmada önemli adımlar atıldığını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Bilgin, "Bakın ihracat rakamlarına. Sanayi ürünleri ihracatımız da birinci sıraya yükseldi. Türkiye'nin büyüme rakamları açıklanıyor. Dünya küçülürken Türkiye büyüyor. OECD'nin en hızlı büyüyen iki ülkesinden biriyiz. Çünkü Türkiye, AK Parti iktidarları döneminde 300 milyar dolara yakın olan milli gelirini 1 trilyon doların eşiğine getirdi. Burayı aşacağız." dedi.

ENFLASYON NEDEN OLUYOR?

Enflasyonun en büyük kaynağının enerji fiyatları olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, "Enflasyonun en önemli kaynağının, enerji kaynakları olduğunu biliyorsunuz. Bunlar Türkiye'ye ilave 50 milyar dolar bir yük getirmiştir. Enerji kaynaklarına harcadığımız para ortalama 47 milyar dolar civarındadır. Bu sene yıl sonu itibarıyla bunun 103 ya da 107 milyar dolar olacağını tahmin ediyoruz. 50 milyar dolar daha fazla para veriyoruz. Bu enflasyon olarak yansıyor. 'Enflasyonun kaynağı nedir?' diye soranlar buraya baksınlar. Ekonomik, matematiksel bir gerçeklik. Türkiye bunu nasıl aşacak? Bunu büyüyerek, sanayi ürünlerini arttırarak aşacak. Ürettiğimiz ürünleri daha fazla satarak aşacağız. 250 milyar dolarlık ihracat yapan bir ülkeyiz. Bütün bu sorunlarının kaynağı, Türkiye'nin daha fazla döviz talebinden daha fazla döviz üreten bir ülke haline gelmesi. Bunu aşacak güçteyiz. İki çeyrektir büyümemiz bunu gösteriyor. Başka bir yolu yok. Dolar burada basılmadığına göre biz dövizi ekonomik olarak üreteceğiz. Turizmle üreteceğiz." dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR VE KADRO SORUNU

Açıklamasının devamında sözleşmeli personellere kadro konusuna ve EYT'ye değinen Bakan Bilgin, "Birçok uygulama yaptık. Bunlar devam edecek. Önümüzdeki dönem içerisinde de sözleşmeli personel sorununu çözüyoruz. EYT sorunu önümüzde, çözüyoruz. Bütün bu sorunları dosya dosya açıp çözüyoruz. Türkiye'nin emekçileri, çalışanları, işçileri endişe etmesin. Türk devleti sosyal bir devlettir ve bunun sorumluluğunu yerine getirecektir." ifadelerini kullandı.

Bu sorunların çözümü sonrası gündeme belediye şirket işçileri , taşeron işçiler ve geçici işçiler gelecek. Siz hangi konuda düzenleme bekliyorsunuz? Hangi işçilere kadro gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Süreci anbean takip etmek için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (69)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yorumlarimiz neden yayinlanmiyor.belediye sirketlerine kadro...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye şirket çalışanları 4 /D Kadrosu verilmeli artık. Çalışan özel güvenlik vb. meslekler asıl işi yapıyor çünkü.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Türkiye petrolleri, TPIC petrol bütün çalışanlara kadro verilmesi lazım
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye işçilerine eyt gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye şirket işçilerine gelmesi lazım