Bakan Nebati'den son dakika: Nisan ayı enflasyon beklentisi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati'den son dakika: Nisan ayı enflasyon beklentisi açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı son dakika açıklamasında enflasyon beklentisine yer verdi.

Ekonomi 2 Mayıs 2023 18:26 0
Bakan Nebati'den son dakika: Nisan ayı enflasyon beklentisi açıklandı

Son dakika: Nebati'den Nisan ayı enflasyon rakamları açıklaması geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada öncü göstergelerin enflasyonun düşeceğini gösterdiğini, yarın açıklanacak Nisan ayı enflasyon rakamlarının yüzde 45'in altında gelebilceğini söyledi. Bakan Nebati yaptığı son dakika açıklamasında, "Öncü göstergeler, yarın açıklanacak enflasyonun %50'nin oldukça altına ineceğini, %45'lerin altında olabileceği savını güçlendiriyor" ifadelerini kullandı.

Gıda fiyatlarının yaz aylarının gelmesi ile birlikte gelecek aylarda düşeceğini ve enflasyonun da buna paralel olarak düşeceğini söyledi. 

BEKLENTİ AÇIKLANDI

Enflasyon rakamları için beklenti de açıklandı. Beklentiye göre Nisan ayı Tüketici Fiyatları Endeksi'nin gıda ve hizmet fiyatları öncülüğünde aylık yüzde 2.6 seviyesinde artış göstermesinin beklendiği bildirildi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 44 gelmesi bekleniyor. 

FAİZ ARTIRIMI OLMAYACAK

Bakan Nebati açıklamasının devamında toplumun faiz artırımı beklentisinin olmadığını söyledi. Seçimden sonra dolar ne olur? sorusuna ve tartışmalarına da değinen Bakan Nebati, kimsenin oyuna gelmemesi gerektiğini söyleyerek, "Şu anda oluşan bu hava ile bazen ikili fiyatlar oluşabiliyor, seçimden sonra atılan adımlarla ikili fiyat mekanizmasının bittiği görülecek" değerlendirmesinde bulundu.

NİSAN AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Nisan ayı enflasyon rakamları 3 Nisan 2023 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanacak. TÜİK, saatler 10.00'ı gösterdiğinde Nisan ayı enflasyon rakamlarını kamuoyuna açıklayacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç